Tăriceanu: Nu voi vota la referendum, discutăm despre cai verzi pe pereţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Referendumul pe justiţie bruiază alegerile europene din 26 mai, a declarat la RFI preşedintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El spune că nu va vota la referendum.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că „orice temă care nu are legătură directă cu alegerile europene nu face decât să bruieze subiectul principal, subiectul principal fiind ceea ce face România în perspectivă la Bruxelles, ceea ce vor face parlamentarii, care sunt temele care se dezbat în PE”.

„Există şi recomandări atât ale Comisiei Europene, cât şi ale Comisiei de la Veneţia ca alegerile europene să nu fie suprapuse, să nu fie bruiate cu alte teme (...). Nu am nimic împotriva unui referendum pe teme de justiţie, sigur că el poate fi organizat, dar nu în acest moment”, a delcarat, la RFI, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu va vota la referendum, liderul ALDE a răspuns: „Sigur că da, nu voi vota. Campania pe care noi o ducem vreau să se adreseze cetăţenilor, pentru a le sublinia importanţa temelor europene, pentru a sublinia faptul că din ce în ce mai multe decizii luate la Bruxelles vizează viaţa noastră de zi cu zi, pentru a-i pune la curent şi a ştii cum trebuie să ne poziţionăm şi a le explica poziţiile noastre pe subiecte majore, cum sunt de exemplu fondurile europene, fondurile structurale, fondurile de coeziune, Politica Agricolă Comună. Sunt o seamă de teme care sunt de interes acut pentru cetăţenii români şi de care nu discutăm, noi stăm şi discutăm acum despre cai verzi pe pereţi, că vrea preşedintele să facă un referendum. Să-l facă”.

Acesta a spus că va îndemna susţinătorii ALDE să voteze la alegerile parlamentare în număr cât mai mare.

„Ştiţi că de fiecare dată rata de participare a fost în general prea mică, adică eu cred că aici este nevoie de mai mult simţ civic, de mai multă responsabilitate civică şi de un efort pentru a-i aduce pe cetăţeni la vot, pentru a putea lua deciziile în cunoştinţă de cauză. Subiectele europene sunt prea importante ca să le ignorăm”, a mai spus Tăriceanu.

Plenul reunit al Parlamentului a avizat, miercuri, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea referendumului pe justiţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite