Tăriceanu: Nu există niciun risc ca salariul minim să scadă. Decizia trebuie să revină următorului guvern

Tăriceanu: Nu există niciun risc ca salariul minim să scadă. Decizia trebuie să revină următorului guvern

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că "nu există niciun risc" ca valoarea salariului minim să scadă. Tăriceanu susţine totodată că decizia privind creşterea salariului minim este una extrem de importantă, care afectează bugetul, şi că aceasta nu ar trebui luată de actualul guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În decembrie nu se va decide dacă va rămâne salariul minim la acest nivel sau se micşorează, cum pare să se fi înţeles. Consultările care urmează să fie făcute cu patronatele, sindicatele şi organizaţiile neguvernamentale vizează majorarea încă o dată a salariului minim. Deci nu există niciun risc ca salariul minim să scadă. Salariul minim se menţine la această cotă, discuţiile vor fi referitoare la majorarea salariului minim şi cu ce procent se va putea majora salariul minim şi la ce dată”, a afirmat preşedintele ALDE, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că decizia privind majorarea cuantumului salariului minim nu ar trebui luată de către guvernul demis.

"Regula şi nu numai regula, şi legislaţia spune că guvernul demisionar trebuie să rezolve problemele curente. O astfel de decizie politică afectează bugetul pe anul următor, şi nu numai bugetul, întreaga economie şi ca atare o astfel de decizie extrem de importantă nu trebuie luată de guvernul demisionar, trebuie să revină următorului guvern", a adăugat acesta.

Liderul ALDE se declară un susţinător al majorării câştigurilor salariale în România, arătând că o astfel de decizie ar aduce avantaje în plan economic.

"Sunt adeptul majorării câştigurilor salariale în România (...) nu vreau ca România să rămână furnizoare de mână de lucru ieftină pentru firmele străine care vin în România. Trebuia ca majorarea salariului minim să împingă şi mai mult antreprenorii să facă investiţii în tehnologii care să mărească productivitatea, nu e normal să folosim intensiv mâna de lucru slab plătită", a afirmat el.

Tăriceanu susţine însă că majorarea salariului trebuie făcută ţinând cont de capacitatea de creştere a economiei, "fără a duce riscul în zona antreprenorială, a societăţilor comerciale, care pot din motive de acest fel să dea faliment, să-şi închidă porţile şi să ne trezim că efectul este  diminuare a domeniului economic şi creştere a şomajului".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările