Tăriceanu, o nouă replică pentru Andrei Ursu: Nu e justificat că aş fi vrut să câştig capital politic prin referirea la disidentul Ursu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE, Călin-Popescu Tariceanu, a venit sâmbătă cu o nouă replică pentru Adrian Ursu, fiul disidentului, afirmând că nu a vrut să câştige capital politic şi că tot incidentul a fost din cauză „că probabil memoria mi-a jucat o festă”. Anterior, Andrei Ursu a declarat că şeful Senatului se foloseşte de pretextul unei confuzii pentru a profita de numele tatălui său.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Iaşi să vorbească despre declaraţia de la Digi24 în care a spus că l-a cunoscut pe fiul lui Gheorghe Ursu, Tăriceanu s-a scuzat spunând că memoria i-a jucat o festă. Totodată, acesta a ţinut să sublinieze că şi-a cerut scuze şi că şi-a sunat un fost coleg de catedră ca să-i confirme.

„Am făcut o scrisoare, care am văzut că a apărut deja în spaţiul public, în care mi-am cerut scuze şi am spus că am făcut o confuzie. Probabil că memoria mi-a jucat o festă, dar am făcut un lucru care mi s-a părut ulterior necesar. L-am sunat la telefon pe unul dintre colegii mei de catedră şi l-am întrebat «tu îţi aduci aminte că am avut un student care şi-a făcut proiectul de diplomă la noi la catedră şi care era într-o situaţie similară?». Şi mi-a zis «cum să nu? Mi l-a şi descris ca înfăţişare fizică». Şi zic «mai ţii minte cum îl cheamă?». Zice «nu mai ţin minte cum îl cheamă, dar încercăm să aflăm»”, a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu a lansat apoi un alt atac asupra lui Augustin Lazăr, despre care spune că este o „unealtă a regimului comunist” şi subliniază că nu a vrut să câştige capital politic prin referirea la Gheorghe Ursu.

„Deci este o confuzie. Mi-am cerut scuze. Eu am făcut o simplă referire, era într-un context legat de procurorul general al României, Lazăr, care este o unealtă a regimului comunist. Nu mi se pare că se poate justifica în niciun fel că aş fi vrut să câştig un capital politic din referirea la fostul disident Ursu”, a mai spus liderul ALDE Tăriceanu.

Momentul în care Tăriceanu răspunde întrebării privind asocierea cu fiul lui Gheorghe Ursu - 26.30

Reacţia acestuia vine după ce Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, l-a criticat din nou pe Tăriceanu, despre care spune că s-a folosit de pretextul unei confuzii pentru a asocia cu numele tatălui său şi de a-l ataca pe procurorul general Augustin Lazăr.

Conflictul dintre cei doi a pornit după ce şeful Senatului a precizat la o emisiune că ştia despre tragedia disidentului Gheorghe Ursu şi că fiul său i-a fost student. Acesta din urmă a negat însă asta, determinându-l apoi pe Tăriceanu să recunoască public că a făcut o confuzie.

Vezi şi: Andrei Ursu respinge scuzele lui Călin Popescu Tăriceanu: Încearcă să-şi asocieze numele pătat de corupţie cu cel al tatălui meu

Fiul disidentului Gheorghe Ursu distruge fabulaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu: „O manevră politicianistă dezgustătoare“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite