Tăriceanu le-a învăţat pe femeile din PNL cât de lungă poate fi rochia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu-Tăriceanu, ex-premier
Călin Popescu-Tăriceanu, ex-premier

Alegerile pentru şefia femeilor liberale au fost marcate azi de glume despre cât de lungă ar trebui să fie rochia şi despre cucerirea sexului frumos, autorii find Călin Popescu Tăriceanu şi Varujan Vosganian. Marile absenţe au fost soţia liderului PNL, Adina Vălean, şi deputatul Adriana Săftoiu. Şefia organizaţiei de femei a fost câştigată de deputatul Lucia Varga, care a obţinut 641 voturi, în timp ce contracandidata sa,

Eurodeputatul Norica Nicolai predă azi ştafeta Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), refuzând să candideze pentru al treilea mandat. Bătălia s-a dat, la Palatul Parlamentului, între deputatul Lucia Varga şi fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Zvetlana Preoteasa, două figuri lipsite de notorietatea şi experienţa politică a Noricăi Nicolai. Liderul liberal Crin Antonescu a evitat să îşi facă apariţia la braţ cu soţia sa, eurodeputatul Adina Vălean, aceasta fiind una dintre marile absenţe de la eveniment. Aflată în conflict deschis cu preşedintele PNL, deputatul Adriana Sfătoiu, membră de drept a delegaţiei la Congres, a preferat şi ea să lipsească de la alegeri, aşa cum a lipsit şi de la ultima Delegaţie Permanentă a partidului, în care a fost respinsă propunerea de retragere a sprijinului politic pentru conservatorul Dan Voiculescu.


Lungimea rochiei în politică şi seducţia

Miza Congresului a stat mai mult în „dezbaterile” despre cât de lungă poate fi rochia unei femei care vrea să facă o carieră în politică. Dacă la alegerile prezidenţiale de acum doi ani, cel care a invocat „parfumul de femeie” a fost preşedintele PNL, Crin Antonescu, acum fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să destindă atmosferă făcând „glume cu parfum franţuzesc”, în timp ce şeful PNL a vorbit despre lupta cu regimul Băsescu. “Lungimea discursului trebuie să fie precum lungimea rochiei unei femei, suficient de lungă pentru ca să acopere subiectul, dat totodată suficient de scurtă pentru a stârni interesul”, le-a îndemnat Tăriceanu pe femeile liberale. În schimb, vicepreşedintele Varujan Vosganian a găsit soluţia pentru ca liberalii să nu mai întârzie la şedinţele de partid. “Dacă o femeie ar conduce PNL, bărbaţii nu ar mai întârzia le şedinţe”, a comentat el ironic. Senatorul PNL le-a mai împărtăşit colegelor şi câteva “secrete” din arta seducţiei. “O femeie învinsă e o femeie pe care ai pierdut-o. Dacă vrei să fie a ta, trebuie să o cucereşti", a mai spus el.

Probleme cu ştampila, fata mare şi băiatul de pe plajă

image

Votul programat pentru ora 15.00 a fost amânat din cauza unor probleme cu ştampilele şi buletinele de vot. În timp ce votul se amâna, Mircea Ionescu Quintus , care a condus şedinţa a stârnit aplauze cu o epigramă: “Stau pe plajă întinşi la soare/ Un bărbat şi-o fată mare/Când se lasă înserarea/ Mare mai era doar marea”. Câteva aplauze din sală l-au încurajat pe Quintus. „Le-am spus această epigramă unor bărbaţi şi nu au înţeles-o. Văd că dumneavoastră o înţelegeţi”, a conchis el.

Înaintea votului, competiţia la nivel de organizaţii judeţene părea câştigatã de deputatul Lucia Varga în timp ce contracandidata sa Zvetlana Preoteasa era susţinută de Norica Nicolai şi avea un sprijin mai puternic la nivelul conducerii centrale a PNL. Pe de altã parte, Lucia Varga a reuşit să atragă pe lista sa câteva nume sonore din PNL cum ar fi cântăreaţa Dida Drăgan sau fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu. Cele două candidate şi-au început lobbyul în urmâ câteva luni de zile, când Norica Nicolai a anunţat că nu va candida pentru al treilea mandat.

De altfel, tema influenţelelor asupra votului  a revenit des în discursurile delegatelor. “Mi-a spus o colegă că votează o anumită candidată. Când i-am cerut argumentele mi-a spus că aşa i-a recomandat Biroul Judeţean. Haideţi să uităm aceste recomandări şi să fim libere”, a îndemnat una dintre delegate. “Sunt pentru parteneriatul dintre bărbaţi şi femei pentru că aşa a lăsat Dumnezeu lumea. Mai puţin când este vorba de organizaţia de femei la uşa căreia ar trebui să se oprească parteneriatul”, a îndemnat  o altă delegată. “Îi mulţumesc domnului Mihai Voicu pentru că a spus cã nu ne face nici o recomandare. S-a dovedit un domn”, a mărturisit o persoană din Dolj. Unii dintre bãrbaţii liberali au fost invocaţi chiar şi în absenţă. „Trebuie să îi demonstrăm lui Ludovic Orban că i-am urmat recomandarea şi că femeile liberale obţin funcţii pe baza meritelor personale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite