Tăriceanu, interviu în Reuters: Referendumul este doar un joc politic al preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Liderul ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, spune într-un interviu pentru Reuters că referendumul de pe 26 mai este doar un „simplu joc politic” al preşedintelui, notând că şeful statului vrea să obţină un nou mandat în scrutinul care va avea loc la sfârşitul anului.

Reuters explică într-un material că preşedintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe 26 mai cu scopul de a opri planurile Guvernului de a slăbi legile Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

În acest sens, Călin-Popescu Tăriceanu susţine într-un interviu că referendumul este un „joc politic” al preşedintelui şi că se foloseste de acesta pentru a-şi face campanie pentru alegerile prezidenţiale.

„Referendumul este doar un simplu joc politic care îi permite preşedintelui să intre în dezbaterea politică", a declarat Tăriceanu, care a adăugat că ar putea candida la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului. Totodată, acesta a precizat că referendumul „nu rezolvă nicio problemă majoră, deoarece nu cred că există cineva în România care va spune că nu vrea stat de drept ori justiţie independentă".

Liderul ALDE a mai menţionat că procurorii anticorupţie şi serviciile secrete au utilizat metode care amintesc de perioada comunistă pentru a viza politicieni de rang înalt. „Nu am niciun dubiu că este necesară o operaţiune profundă în sistemul judiciar. Nu putem tolera practicile sprecifice perioadei comuniste, când justiţia era determinată de serviciile secrete şi de procurori", a adăugat Tăriceanu.

Acesta din urmă a mai declarat pentru Reuters şi că protocoalele de cooperare cu serviciile secrete pentru obţinerea interceptărilor şi a altor dovezi au afectat procedurile judiciare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite