Tăriceanu insistă cu blocarea activităţii DNA: E un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campanie de ajutorul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a explicat că  gestul său de a le cere parlamentarilor să nu mai voteze nicio solicitare DNA până la alegerile parlamentare este „un turnesol“ care va arăta cine are nevoie de DNA în campanie electorală.

„Nu am discutat la Biroul Permanent. Este o chestiune care sper că o vor discuta partidele care sunt reprezentate în Parlament.n ceea ce priveşte partidele şi o parte din media pot să spun un singur lucru - este un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campania electorală de ajutorul DNA. Pentru ziua de astăzi... o să mă opresc aici, nu o să mai fac alte comentarii”, a spus Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului Călinj Popescu Tăriceanu face un apel la parlamentari să nu mai voteze în favoarea cererilor venite de DNA până la sfârşitul Legislaturii. Prima cerere de începere a urmăririi penale o vizează pe Elena Udrea şi aceasta urmează să fie discutată mâine în Comisia Juridică şi votată marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

”Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite