Tăriceanu: Guvernul Dăncilă a căzut pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat. Susţinem un program de guvernare cu accente liberale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintela ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat joi că guvernul Dăncilă a căzut pentru că „a fost incapabil să se ridice la înălţimea misiunii sale”, precum şi pentru că a ignorat avertismentele „pe care noi i le-am făcut”. Acesta a explicat de asemenea că ALDE e pregătit să susţină o guvernare „cu accente liberale”.

Tăriceanu a explicat că nu este o bucurie să se ajungă la al şaselea guvern în cinci ani, şi a amintit de importanţa alcătuirii unui nou buget.

„O spun din capul locului: pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al şaselea guvern în cinci ani, cu atât mai mult într-o perioadă când energiile guvernamentale ar trebui dedicate alcătuirii noului buget. Un buget foarte important, pentru că de forma în care el va fi conceput depinde viitorul ţării. Vom avea investiţii în infrastructură si în domenii tehnologice de vârf, ori ne vom concentra pe pomeni electorale, pe subvenţii ascunse şi pe anulări de datorii publice?”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Acesta a mai afirmat că guvernarea Dăncilă a căzut deoarece a ignorat avertismentele adresate de ALDE precum şi pentru că nu s-a ridicat „la înălţimea misiunii sale”.

„Guvernul Dăncilă a căzut pentru că s-a dovedit incapabil să se ridice la înălţimea misiunii sale şi pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat. Cramponarea de putere e întotdeauna păguboasă în politică şi o spun asta din poziţia unui lider care i-a surprins pe mulţi tocmai prin refuzul de a se agăţa de scaun. Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi. De mâine, ne vom gândi ce avem de făcut pe mai departe”, a subliniat Tăriceanu.

Mai departe, liderul ALDE a afirmat că partidul său e pregătit să sprijine un nou guvern cu „accente liberale”; care să menţină cota unică, să nu se atincă de pensii şi salarii şi să nu îndrepte ţara „spre statutul de republică a procurorilor şi generalilor”.

„Suntem pregătiţi, noi, cei din ALDE, să susţinem un cabinet cu adevărat în slujba ţării, un cabinet cu mai puţine ministere decât cabinetul care astăzi a plecat, cu un program de guvernare cu accente liberale şi care să-şi ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile. Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor şi a generalilor, care să menţină cota unică şi care să nu se atingă de pensile si salariile cetăţenilor”, a mai precizat Tăriceanu.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş. Premierul Viorica Dăncilă s-a răfuit, în plen, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Victor Ponta. Liderii ALDE şi ProRomânia au ironizat-o pe Dăncilă.

Vezi şi: Adio, Vio! Guvernul Dăncilă a căzut! Moţiunea de cenzură a trecut cu 5 voturi peste limită. Trei aleşi PSD au fost de partea Opoziţiei

Ponta: Le propun celor de la PSD trei nume de premier cu care să mergem la Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite