Tăriceanu a furat mireasa şi se însoară a nşpea oară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu are chef din nou de însurătoare, însă de data aceasta mireasa este furată de la o altă nuntă, una urâtă, la care deşi a fost siluită în lanul de porumb, i-a plăcut!

Toţi colegii liberali ai lui Călin Popescu Tăriceanu s-au mirat de conferinţa de presă patetică pe care fostul premier al României a ţinut-o ieri, anunţând, ca soldatul japonez, că el nu renunţă la ciolan, practic. Că vrea neaparat să îî ceară personal lui Victor Ponta, peste capul lui Crin Antonescu, peste votul covârşitor al delegaţiei permanente a PNL, să nu se renunţe la Uniunea Social Liberală.  Atât analiştii politici cât şi liberalii, cei care îl cunosc pe Tăriceanu de 24 de ani, de când acesta este membru PNL, au fost surprinşi de atitudinea sa. „E un tip meticulos, mândru, nu ar face aşa ceva fără un plan bine pus la punct”, spun cei care-l cunosc îndeaproape. Şi care ar putea fi acest plan?

În ultimii ani, Tăriceanu a crescut politic şi promovat în Parlamentul României parlamentari PNL care îi sunt fideli. Sunt nume necunoscute opiniei publice, personaje obediente, care nu au fost băgate în seamă de partidul lui Crin Antonescu. Pe frustrarea şi obedienţa acestora se bazează astăzi Tăriceanu, când anunţă înfiinţarea PRL, un partid al fugarilor care ar fi dispus să guverneze alături de PSD, PC şi UNPR. Bine, este impropriu spus a guverna, pentru că experienţa din trecutul apropiat arată că Victor Ponta a jucat rolul de Mafalda, de moşier suprem al Guvernului şi Parlamentului, iar liberalii au făcut parte din aceste structuri doar cu numele. Nicio măsură liberală din programul de guvernare cu care USL a câştigat un procent de 59% la alegerile din 2012, iar prin redistribuire peste 70%, nu a fost pusă în aplicare. Nici TVA redus cu 5%, nici CAS redus, nici taxe mai puţine şi mai mici, ci dimpotrivă. Şi din acest motiv, Crin Antonescu nu trebuia să aştepte să ajungă cuţitul lui Ponta la osul PNL pentru a ieşi de la guvernare. Trebuia s-o facă demult.

Astăzi, Tăriceanu se laudă cu peste 20 de parlamentari pe care i-ar putea aduna în jurul puciului său. Senatorul Sorin Ilieşiu este al doilea parlamentar care se alătură lui Tăriceanu şi cere foştilor colegi liberali alăturarea de PRL şi susţinerea lui Tăriceanu la prezidenţiale.

Personal, nu cred că PRL va reuşi să strângă un număr suficient de parlamentari care să-i asigure lui Victor Ponta o majoritate confortabilă în Parlament fără a mai avea nevoie de UDMR. Probabil că vor fi acei copii de suflet ai fostului premier care-l vor urma orbeşte, însă PNL nu se va scinda. Victor Ponta va avea astfel în componenţa Guvernului şi unul-doi miniştri pseudoliberali care vor fi dispuşi să guverneze alături de miniştri ca Mihai Sturzu de la Hi Q, Nicolae Bănicioiu (bun şi la Tineret, dar şi la Sănătate), şi penalii Liviu Dragnea şi Dan Şova. Greii din PNL care îl susţin pe Tăriceanu sunt Radu Stroe, Andrei Gerea (de când este acest domn un greu în PNL?!) şi Cristian David (fost minstru, pentru care DNA a cerut urmărirea penală).

Vor mai fi câţiva liberali din eşaloanele 3-4, directoraşi de regii şi companii, primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene care se vor alătura lui Victor Ponta care a anunţat ca prioritate zero a programului de guvernare lupta împotriva „regimului Băsescu”. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu se recăsătoreşte, a şasea oară, însă de data asta cu o mireasă furată de la o altă nuntă. Muzica, felicitările şi dansul vor fi asigurate de Parlamentul României, iar cei care vor plăti scump această nuntă suntem noi, cetăţenii cărora ni se serveşte acelaşi rahat cu diferite arome de 24 de ani. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite