Tăriceanu, despre USR: „Aripa tânără a Securităţii“. Ghinea: În '89 aveam 13 ani şi tata era maistru. Tăriceanu avea 37, iar tatăl său, turnător pe bani la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat duminică despre USR că „reprezintă aripa tânără a Securităţii” şi vor ca România să nu mai aibă proprietate şi să nu se mai bazeze pe familii. În replică, deputatul USR Cristian Ghinea spune că "bate câmpii", firmând că în 1989 avea 13 ani, era pionier, iar tatăl său era maistru pe şantier, în timp ce Tăriceanu avea 37 de ani, era mnechin, iar tatăl era "turnător pe bani la Securitate"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Timişoara, după ce a aflat că mai mulţi tineri s-au adunat pentru a protesta în faţa sălii în care avea loc o adunare ALDE, că vocea celor care astăzi protesează nu se va mai auzi, dacă USR va câştiga alegerile.

”Dacă mâine vor câştiga alegerile cei care reprezintă astăzi aripa tânără a securităţii să mă refer la USR, să fie convinşi cei care sunt afară că vocea lor nu se va mai auzi pentru că cei care reprezintă USR-ul îi văd de pe acum care sunt temele lor de campanie şi îmi dau seama ce va urma. Va fi rău şi tragic. Astăzi aţi auzit că vorbesc despre o ţară care să nu mai aibă proprietate şi să nu se mai bazeze pe familii. Presupun că securiştii, în programul lor cu care vor să guverneze România vor veni şi cu alte lucruri de acest gen sau chiar mai rău care vor însemna limitarea libertăţii de exprimare. Dacă în loc de proprietate vor să trăim la colectiv bineînteles că aceste lucruri duc la reprimarea libertăţii de exprimare. Probabil aşa le-au spus buniciilor care au fost securişti şi  aşa au înţeles că trebuie să se întâmple”, a spus Tăriceanu,  la Timişoara, la o întâlnire regională, unde au fost prezentaţi candidaţii pentru alegerile europarlamentare.

În replică, deputatul USR Cristian Ghinea afirmă că "Tăriceanu iar bate câmpii ceva cu USR şi Securitatea".

El spune că în 1989 avea 13 ani şi fusese şoim al patriei, apoi pionier, iar tatăl său era maistru pe şantier. Ghinea afirmă că în acelaşi an Tăriceanu avea 37 de ani,"tatăl: turnător pe bani la Securitate, funcţia manechin şi băiat scos la export de regim".

"Ah, şi USR ăsta te-a scos afară din ALDE european, fanfaron bătrân!", îşi încheie Ghinea postarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite