Tăriceanu, despre pactul propus de Iohannis: Vrea să-l folosească pentru realegerea lui ca preşedinte. Propune chiar ca PSD-ALDE să-l susţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tariceanu FOTO Inquam Photos
Tariceanu FOTO Inquam Photos

Liderul ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a respins miercuri oferta preşedintelui de a semna pactul adresat partidelor de anularea modificărilor din justiţie pe motiv că preşedintele s-ar folosi de el „pentru o şansă în plus la un nou mandat”.

„La consultări, preşedintele nu a făcut nici cea mai mică menţiune referitor la acest subiect. Preşedintele nu face decât să deturneze sensul referendumului. A fost vorba de justiţie şi în niciun caz despre orientarea proeuropeană a României, pe care nu cred că a pus-o cineva în discuţie. Este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoştinţă un asemenea pact. După cinci ani în care nu a făcut decât să semene dezbinare, prin acest pact vrea să aibă un instrument pentru a fi reales preşedinte. Ne face, practic, o propunere celor din PSD şi ALDE să îl susţinem pentru al doilea mandat”, a declarat Tăriceanu.

Şeful Senatului a adăugat că i se pare nepotrivit demersul preşedintelui şi că acesta umblă „cu şmecheriile”.

Mi se pare nepotrivit acest demers. În loc să vină de la Sibiu să ne arate comportamentul nemţesc, încearca să ne înveţe cum e cu şmecheriile. România nu are nevoie de şmecheri, are nevoie de oameni serioşi”, a mai adăugat Tăriceanu.

În concluziile consultaţiilor care au avut loc la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a invitat miercuri partidele parlamentare să semneze un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României. În replică, premierul Viorica Dăncilă i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis formarea unui grup de lucru, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru ca rezultatele referendumului să fie puse în aplicare cât mai repede.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite