Tăriceanu despre faptul că Giuliani a fost plătit pentru scrisoare: Nu are nicio relevanţă. Activităţile de lobby sunt legale. Mai importantă e esenţa mesajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut miercuri că nu are nicio relevanţă faptul că Rudolf Giuliani a fost plătit pentru a trimite scrisoarea către autorităţile de la Bucureşti, susţinând că acesta s-a informat în prealabil despre situaţia din România şi a făcut demersul în cunoştinţă de cauză. Liderul ALDE consideră că este mai importantă esenţa mesajului lui Giuliani care semnalează gravele abuzuri din justiţie.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, dacă are vreo relevanţă că Rudolf Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru a trimite scrisoarea respectivă.

„Atâta vreme, cât, aşa cum spuneam şi înainte, activităţile de lobby se desfăşoară legal şi activităţile de lobby sunt remunerate, nu, nu are nicio relevanţă. Mai mult de atât, firmele de lobby îmbrăţişază o cauză care urmează să o susţină oficial dacă cred în ea ceea ce înseamnă că Rudolf Giuliani în prealabil s-a informat despre situaţia din România şi a făcut acest demers în cunoştinţă de cauză”, a răspuns Tăriceanu.7

El a precizat că activitatea de lobby este legiferată şi acceptată în Uniunea Europeană şi în America şi nu vede de ce în România să fie pusă într-o lumină negativă.

„Firmele sau cei care fac lobby fac această activitate dacă au convingerea că pledează pentru o cauza corectă şi această activitate este şi legiferată şi acceptată fără rezerve în toate ţările Uniunii Europene şi în America. Nu văd de ce la noi ar trebui să fie pusă într-o cheie negativă, nu văd”, a menţionat liderul ALDE.

El crede că mai importantă este esenţa mesajului transmis de Giuliani, care semnalează abuzuri din justiţie.

„Cred că mai important decât această chestiune, dacă vreţi, mi se pare esenţa mesajului. Esenţa mesajului lui Giuliani, care este una foarte puternică şi care semnalează gravele abuzuri din justiţie, gravele abuzuri comise de DNA, conlucrarea nefirească, nesănătoasă, ilegală, anticonstituţională dintre SRI şi DNA, justiţie, parchete. Haideţi să ne referim la lucrurile astea, cred că astea reprezintă esenţa problemei care trebuie să ne preocupe”, a mai spus Tăriceanu.

Avocatul preşedintelui Donald Trump Rudolf Giuliani a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite