Tăriceanu, despre chemarea lui Meleşcanu la Cotroceni: Nu se scurtcircuitează premierul

Tăriceanu, despre chemarea lui Meleşcanu la Cotroceni: Nu se scurtcircuitează premierul

Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că este normal ca preşedintele Klaus Iohannis să o sune pe Viorica Dăncilă pentru a-l chema la Cotroceni pe Teodor Meleşcanu, pentru a da explicaţii cu privire la delimitarea României de scrisoarea comună a UE legat de ambasada la Ierusalim

Ştiri pe aceeaşi temă

"Premierul Dăncilă cred că a vorbit foarte clar pentru toată lumea, se înţelege foarte simplu. Aceste lucruri nu se pot face peste capul premierului. E bine? Acesta este considerentul şi modul în care se desfăşoară relaţia instituţională între preşedintele şi membrii Guvernului. Nu se scurtcircuitează premierul", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, că va avea loc o întâlnire, marţi, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la Palatul Cotroceni, ministrul fiind chemat să explice motivele delimitării României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim.

"Mâine, la ora 11.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, intalnirea solicitata de Presedintele Romaniei cu ministrul de Externe", informează Administraţia Prezidenţială.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, referitor la convocarea lui Teodor Meleşcanu la Cotroceni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis doreşte să aibă o discuţie cu ministrul Afacerilor Externe trebuie să îl sune pe prim-ministru.

"Sper să am o discuţie cu domnul preşedinte. Domnul preşedinte, dacă vrea să mearga un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu prim-ministrul, aşa e normal. Dânsul hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul şi această reguţă trebuie respectată de toată lumea. Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, preşedintele trebuie să sune. Domnul Meleşescanu a vorbit cu mine şi, dacă îşi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot să-mi dau acordul pentru ceva în care nu sunt întrebată", a declarat Viorica Dăncilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările