Tăriceanu, despre cererea DNA de urmărire penală a lui Viorel Ilie: O încercare de a pune Parlamentul în lumină defavorabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), este o încercare de a pune Parlamentul într-o lumină defavorabilă şi spune că, după ce Comisia juridică se va pronunţa în acest caz, se va decide în Coaliţia de guvernare dacă lui Ilie îi va fi ridicată sau nu imunitatea.

„Nu cred că este o chestiune politică, e o încercare de a pune din nou Parlamentul şi zona politică într-o lumină defavorabilă, dar mă voi pronunţa mai cu seamă după ce voi primi raportul comisiei juridice care va analiza solicitarea şi vom hotărî împreună la nivelul Coaliţiei cum vom vota în această privinţă”, a declarat vineri, la Parlament, Călin Popescu Tăriceanu, citat de News.ro

Liderul Senatului susţine că dosarul împotriva ministrului Viorel Ilie este unul fabricat. „Aşa cum am văzut transcrierile discuţiilor din cadrul unora din instituţiile statului, mă refer la procuratură, tehnica pe care au folosit-o în trecut au folosit-o şi acum şi anume: scoateţi repede un dosar ca să luăm presiunea de pe noi. Şi au găsit această problemă a organizării acestui concurs pentru ocuparea unor funcţii minore în Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. Mi se pare că era şi un şofer pe acolo care trebuia să dea concurs. Din povestea asta, l-au agăţat pe ministru, care nu are o implicare directă că nu organizează ministrul concursul, nu se ocupă el de stabilirea subiectelor”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă ministrul Viorel Ilie are în acest moment susţinerea ALDE, partidul din care face parte, Tăriceanu a replicat că toată lumea trebuie să respecte principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite