Tăriceanu, despre ceremonia organizată de Iohannis şi dedicată Revoluţiei: Preşedintele a avut cândva şi ideea alinierii României la ora Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu - FOTO Eduard Enea
Calin Popescu Tariceanu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, ironic, că, dacă preşedintele va organiza luni o ceremonia dedicată Revoluţiei, ar mai putea opera nişte modificări: Ziua Copilului ar putea fi comasată cu Rusaliile, Crăciunul cu 1 Decembrie, ca să mai degrevăm Revelionul şi, poate, chiar aranjează ca Naţionala de fotbal să joace toate meciurile de calificare la EURO 2020 în aceeaşi zi, ca să o numim Ziua Fotbalului.

„Am aflat azi o informaţie care merită, cred eu, mult mai multe comentarii: preşedintele României, dl.Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept «Anul omagierii victimelor comunismului», în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. După ce a trimis la Sibiu un mare summit internaţional care trebuia să aibă loc în Capitală, Preşedintele hotărăşte să devanseze aniversarea Revoluţiei cu exact 210 zile, şi fix înaintea alegerilor europene”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, „e evident că miza nu poate fi alta decât folosirea în scopuri electorale a unor elemente emoţionale precum înlăturarea comunismului, sacrificiul martirilor şi regăsirea libertăţii”.

„Nu-i de mirare că, deja, fiul marii disidente Doina Cornea şi-a exprimat, concomitent, stupefacţia şi refuzul faţă de iniţiativa prezidenţială, iar asociaţiile de revoluţionari sunt în derută maximă. O dovadă nouă a disperării maxime de la Palatul Cotroceni!”, continuă liderul ALDE.

„Amintindu-ne că rigurosul nostru preşedinte neamţ a avut cândva şi ideea alinierii României la ora Germaniei (nu e glumă!) ne gândim că ar mai putea opera nişte modificări similare celei sus pomenite: Ziua Copilului ar putea fi comasată cu Rusaliile, Crăciunul cu 1 Decembrie, ca să mai degrevăm Revelionul şi, poate, chiar aranjează ca Naţionala de fotbal să joace toate meciurile de calificare la EURO 2020 în aceeaşi zi, ca să o numim Ziua Fotbalului. Dincolo de glumă, mi-e greu să scap de un gând: dar dacă preşedintele vrea sărbătorirea Revoluţiei în mai pentru că ştie sigur că nu va mai fi în funcţie în decembrie?”, încheie Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. "La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei", arată Administraţia Prezidenţială. La ceremonie au fost invitaţi foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri, fiul Doinei Cornea anunţând deja că nu va participa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite