Tăriceanu l-a dat afară pe Meleşcanu din partid, a desfiinţat grupul ALDE din Senat şi a creat un grup mixt alături de Ponta

Tăriceanu l-a dat afară pe Meleşcanu din partid, a desfiinţat grupul ALDE din Senat şi a creat un grup mixt alături de Ponta

FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri desfiinţarea grupului ALDE din Senat ca urmare a excluderii lui Teodor Meleşcanu şi înfiinţarea unui grup mixt alături de Pro România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vă rog să luaţi act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin ieşirea lui Teodor Meleşcanu. Teodor Meleşcanu nu mai este membru ALDE. Anunţ reconfigurarea grupului mixt”, a afirmat Tăriceanu miercuri, în plenul Senatului.

 
Anunţul liderului ALDE vine şi în contextul în care Teodor Meleşcanu a fost exclus din formaţiune după ce a acceptat propunerea PSD de a candida pentru preşedinţia Senatului. Ieri acesta a fost ales în această funcţie, care anterior a fost deţinută chiar de Călin Popescu Tăriceanu.
 
La votul de ieri, ALDE a contestat propunerea lui Meleşcanu, în condiţiile în care formaţiunea avea propriul candidat, iar fostul ministru de Externe a fost propus de PSD, cu toate că e tot membru ALDE.
 
„Constatăm că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor  regulamentului. O să depunem sesizare la CCR. Aşa că sunteţi invitaţi să semnaţi sesizarea”, declara ieri Tăriceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: