Tăriceanu: Decizia CCR sancţionează în mod sever atitudinea premierului şi îi cere să vină în Parlament pentu votul de încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia Curţii Constituţionale sancţionează atitudinea premierului Viorica Dăncilă şi „îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere”.

"PSD-ul sau, mai bine zis, doamna Dăncilă înţelege o altfel de politică, cum n-a mai văzut şi n-a mai auzit nimeni în Europa şi în lume, ca să racoleze în mod forţat anumiţi oameni din ALDE care se lasă cumpăraţi pentru a da aparenţele existenţei aceleiaşi compoziţii politice a Guvernului", a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că decizia CCR sancţionează atitudinea premierului. „După cum aţi văzut, şi decizia Curţii Constituţionale de astăzi sancţionează în mod sever această atitudine a premierului şi îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere", a spus el.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare. 

Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi „să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite