Tăriceanu a dat detalii din dosarul penal. Câţi bani ar fi plătit PNL către consultaţii israelieni. „Dosarul este împănat cu lucruri care să impresioneze prin volum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit, după ce şi-a consultat dosarul penal la Parlament, că procurorii l-au interogat pe consultantul politic israelian Tal Silberstein dacă a primit suma de 2 milioane de euro de la PNL în urmă cu 10 ani. Tăriceanu susţine că dosarul său este „împănat cu lucruri care să impresioneze prin volum, nu prin conţinut“.

„Sunt foarte multe aprecieri care nu au nicio legătură cu persoana mea. Dosarul este împănat cu lucruri care să impresioneze prin volum, nu prin conţinut. Nu rezultă niciun argument acuzator la adresa mea. Am citit abia primul volum“, a sopus Călin Popescu Tăriceanu, după ce şi-a consultat dosarul la Parlament. 

Întrebat dacă dosarul său se bazează pe denunţuri, liderul ALDE a răspuns: „ Am observat lipsa unor argumente concrete care să probeze vinovăţia mea. Am văzut că a fost o comisie rogatorie cu Israelul. Tal Silberstein ( fostul său consultant politic- n.r.) a fost întrebat despre contractul pe care l-a avut cu PNL şi cu mine. Procurorul îl întreabă dacă a fost vorba de un contract de 2 milioane de euro? El spune: « nu, nu-mi amintesc». Procurorii spun că a fost un contract de formă. Nu, PNL a plătit pentru consultanţă. Nu a fost un contract de formă“.

Preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, a anunţat că până luni Călin Popescu-Tăriceanu şi avocaul său pot să studieze dosarele venite la Senat. Ulterior, această comisie va trimite Biroului Permanent un calendar privind audierea liderului ALDE şi redactarea raportului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite