Tăriceanu a convocat o şedinţă cu liderii fideli din ALDE. Tot mai multe critici în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul

Călin Popescu Tăriceanu a convocat luni o şedinţă informală a ALDE alături de liderii care încă i-au rămas fideli pentru a trece în revistă filialele care încă au rămas de partea acestuia. Întâlnirea vine în contextul în care Teodor Meleşcanu şi mai mulţi parlamentari ALDE şi-au trădat partidul pentru PSD. Totodată, mai multe organizaţii ALDE din ţară l-au criticat zilele trecute pe Tăriceanu şi au cerut organizarea unui Congres.

Parlamentarii ALDE care au acceptat funcţii de la PSD vor contesta în instanţă excluderea din partid, astfel încât să amâne momentul plecării. Scopul? Puciştii încearcă să împingă ALDE într-o alianţă cu PSD pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, fără Călin Popescu Tăriceanu, susţin surse politice pentru Adevărul. Luni vor cere Congres. În paralel, Tăriceanu i-a convocat pe locotenenţii astăzi la o discuţie informală.

Conducerea ALDE (Delegaţia Permanentă) se reuneşte astăzi pentru a consfinţi excluderea din partid a parlamentarilor care au acceptat funcţii de la PSD: Teodor Meleşcanu, Gaţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă. „Aţiunea de igienizare din punct de vedere moral trebuia făcută“, a spus liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, la Antena 3.

În paralel, surse din interiorul ALDE au explicat pentru HotNews.ro că la întâlnire Tăriceanu vrea să-şi stabilească strategia de atac şi să identifice organizaţiile pe care se mai poate baza. Hunedoara, Bihor, Cluj, Buzău, Iaşi, Constanţa şi Giurgiu sunt organizaţiile care îi sunt fidele liderului ALDE, potrivit surselor citate.

Pe lângă cei trei membri ALDE care au acceptat să fie propunerile PSD pentru ministere (Ion Cupă, Alexandru Băişanu şi Gabriela Gavrilescu), alţi şapte parlamentari doresc să se alături PSD, mai susţin aceleaşi surse.

Principalele critici care i se aducn lui Tăriceanu din interiorul partidului se referă la lipsa unei strategii în urma ieşirii de la guvernare alături de PSD, renunţarea acestuia de a mai candida la prezidenţiale, alianţa cu Pro România şi criticle aduse unor colegi de partid. Printre contestatari se numără organizaţiile Oradea, Dolj, Teleorman, Prahova, Gorj, Suceava, Timiş şi Olt.

Vezi şi: Revolta din ALDE continuă. Încă un lider din teritoriu cere Congres şi îl critică pe Tăriceanu pentru că a ajuns să-i ceară „ajutor” lui Klaus Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite