Tăriceanu şi Constantin deschid listele ALDE în Bucureşti. Foşti lideri PNL, aleşi cu dosare în justiţie, pe locuri eligibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu deschide lista ALDE Bucureşti de la Senat, în timp ce Daniel Constantin la Camera Deputaţilor. FOTO Inquam Photo
Călin Popescu Tăriceanu deschide lista ALDE Bucureşti de la Senat, în timp ce Daniel Constantin la Camera Deputaţilor. FOTO Inquam Photo

Copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin deschid lista candidaţilor partidului în Capitală, la Senat şi Camera Deputaţilor, în timp ce în ţară locurile eligibile sunt ocupate de actuali parlamentari, mulţi veniţi de la PNL, dar şi de lideri locali cu probleme în justiţie, precum Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, sau foşti lideri liberali cu dosare la DNA, precum Daniel Chiţoiu şi Ovidiu Silaghi.

Lista ALDE pe Bucureşti este deschisă de copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu, la Senat şi de copreşedintele Daniel Constantin, la Camera Deputaţilor. La Senat, pe locul doi, eligibil, se află senatorul Daniel Barbu. 

La Camera Deputaţilor, următoarele locuri sunt ocupate de deputatul Damian Florea şi de fostul ministru al Educaţiei Sorin Câmpeanu. 

Pe listele ALDE din ţară se află, pe locuri eligibile, actuali parlamentari. Astfel, senatorul Dian Popescu deschide lista de la Camera Deputaţilor, în Gorj, la Senat fiind colegul său de la Camera Deputaţilor, Iriza Scarlat.  În luna mai, Dian Popescu a fost condamnat definitiv la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Senatoarea Cristiana Anghel deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Caraş Severin, în timp ce deputatul Steluţa Cătăniciu este cap de listă la Cameră, în Cluj. Steluţa Cătăniciu a pierdut definitiv un proces cu ANI, care a acuzat-o de conflict de interese, pentru că, atunci când era consilier local în Cluj-Napoca, a adoptat o hotărâre în favoarea unei societăţi pentru care avea un interes patrimonial.

Eugen Durbacă, foat primar al municipiului Galaţi şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean, în prezent senator, este primul pe lista ALDE pentru Cameră, la Galaţi. Durbacă a fost membru în numeroase partide printre care USD, PDSR, ApR, PD, PUR şi PC.

Teodor Meleşcanu deschide lista la Prahova, la Senat, pentru Camera Deputaţilor candidând pe primul loc Graţiela Gavrilescu. 

La Satu Mare, dechidere de listă la Camera Deputaţilor este Ovidiu Silaghi, care este implicat în dosarul refendumului si Romstrade, iar la Giurgiu, la Senat, vicepreşedintele ALDE Vasile Mustăţea. 

Tudor Pendiuc, fost primar al Piteştiului, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, deschide lista din Argeş la Senat, iar liderul ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, este cap de listă la Senat în judeţul Vâlcea. 

Fostul deputat liberal de Tulcea Marius Octavian Popa, vicepreşedinte al Comisiei SRI, candidează pe primul loc la Camera Deputaţilor. 

La Ilfov candidează pe primul loc la Camera Deputaţilor Ioan Moşteanu, care a candidat la alegerile locale pentru postul de primar. 

La Constanţa candidează pe primele locuri senatorul Mircea Banias, la Camera Deputaţilor, şi senatorul George Cristian Chiru la Senat. 

În Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică va deschide lista partidului pentru Camera Deputaţilor, în timp ce prima poziţie de pe lista de candidaturi pentru Senat îi va reveni lui Samuel Calotă. 

Fostul ministru de finanţe Daniel Chiţoiu, cercetat în dosarul ASF - Carpatica, va candida pe primul loc la deputaţi, din partea ALDE la Neamţ, la Cameră pe primul loc la Senat fiind Mihai Alexandru, consilier judeţean. 

Fostul liberal Mihăiţă Calimente deschide lista ALDE la Arad, pentru Camera Deputaţilor, iar Remus Borza, administratorul judiciar al CET Govora, este cap de listă la Braşov, pentru deputaţi. 

Jurnalistul Alin Bena candidează pe primul loc la Hunedoara, pe lista pentru Senat, din partea ALDE, el venind recent în partid, pe funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei. 

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, se află pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor în acest judeţ. 

La Dolj, senatorul Florea Voinea va candida pe lista ALDE Dolj pentru Senat, iar la Camera Deputaţilor pe primul loc se află deputatul Ion Cupă. 

Senatorul Ion Ariton deschide lista ALDE de la Sibiu, pentru Camera Deputaţilor, fostul lider al filialei, Gheorghe Gabriel, fiind primul pe lista de la Senat. 

Senatorii Mihai Niţă şi Teiu Păunescu deschid listele ALDE în Olt, primul la Cameră şi celălalt la Senat.

La Iaşi, cap de listă la Cameră este senatorul Varujan Vosganian, la Cameră fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Mihai Şalaru. 

Joi, 27 octombrie, este ultima zi în care pot fi depuse listele de candidaţi la birourile electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite