Tăriceanu: Coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu mai funcţionează. Voi propune să susţinem împreună măsurile fostei guvernări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că, după demisia Guvernului Ponta, coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu a mai funcţionat, fiecare partid fiind adeptul unor poziţii diferite. Totuşi, fostul liberal susţine că va propune ca, la nivel de alianţă, foştii parteneri să suţină în Parlament măsurile din timpul guvernării lor.

Tăriceanu a recunoscut cu subiect şi predicat că fosta coaliţie de guvernare nu mai e aşa de unită în urma plecării e la putere. „Nu vă ascund, am un, hai să spunem, sentiment de inconfort. Am fost într-un fel obligaţi să luăm o atitudine singuri, constatând demisia Guvernului. Ulterior am văzut că coaliţia noastră nu mai funcţionează, că fiecare a încercat să-şi găsească o anumită poziţionare“, a spus Tăriceanu.

La rândul său, cealălalt copreşedinte al ALDE, Daniel Constantin, a spus că, deşi foştii conservatori au fost tot timpul corecţi şi consecvenţi în relaţia cu PSD, în ultimul timp cele două parte s-au au poziţionat diferit. „La momentul la care vorbim, suntem pe poziţii diametral opuse“, a punctat Constantin.

Liderii ALDE vin şi cu o soluţie care să asigure menţinerea unei bune relaţii între formaţiuni şi pentru susţinerea măsurilor din timpul guvernării Ponta. 

„Propunerea pe care eu o voi face în cadrul alianţei - pentru că coaliţia se referă la actul de guvernare - este aceea de a ne menţine aceeaşi poziţie, împreună, solidari, pe măsurile care s-au luat şi pe care nu vrem să le vedem anulate (...) Dacă o să avem o discuţie în zilele următoare, o să le facem cunoscut colegilor acest punct de vedere, luăm act de ce vrea fiecare“, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a vorbit şi de cazuul Şova. Copreşedintele ALDE a menţionat faptul că formaţiunea sa va decide cum votează în cazul solicitărilor DNA privindu-l pe senatorul Dan Şova doar după ce Comisia juridică va da un aviz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite