Tăriceanu i-a returnat o scrisoare lui Băsescu: Să înveţe să scrie

Tăriceanu i-a returnat o scrisoare lui Băsescu: Să înveţe să scrie

Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când erau aliaţi FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, în parlament, faptul că scrisoarea şefului statului despre suplimentarea militarilor SUA în România conţine formula „prim-ministrul Guvernului“, el cerând returnarea actului, propunere care nu a fost, în final, votată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, în şedinţa din 1 aprilie, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a scrisorii prin care preşedintele Traian Băsescu informa Parlamentul că a probat propunerea prim–ministrului referitoare la dislocarea la Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină, la solicitarea Ambasadei SUA.

Potrivit stenogramei şedinţei Birourilor Permanente reunite din 1 aprilie, publicată recent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a remarcat formula "prim-ministru al Guvernului" folosită în scrisoare de către preşedintele Traian Băsescu.

"Am o rugăminte. Când faceţi scrisorile astea... Să ştiţi că prim–ministrul nu poate să fie decât al Guvernului. Prim-ministrul este al României, nu al Guvernului. Asta este o formulare pleonastică, moştenită din perioada lui Constantin Dăscălescu şi vă rog să renunţăm la ea. Da? Îi trimiteţi înapoi hârtia, să înveţe să scrie", a cerut Tăriceanu.

Potrivit stenogramei, solicitarea preşedintelui Senatului nu a fost supusă, până la final, la vot. În cele din urmă, scrisoarea şefului statului a fost înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun a Parlamentului.

Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600.

Aceste informaţii au fost cuprinse într-o scrisoare transmisă de către preşedintele Traian Băsescu în 27 martie Parlamentului. Şeful statului informa Legislativul că, în baza legii 291/2007 privind forţele armate străine de pe teritoriul României, a aprobat propunerile premierului referitoare la solicitările părţii americane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: