Tăriceanu cere închiderea site-ului Preşedinţiei: A publicat în mod repetat informaţii complet false sau care nu au legătură cu realitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunţă că se alătură celor care au solicitat închiderea de urgenţă a site-ului presidency.ro, considerând că „acest site a publicat în mod repetat informaţii complet false sau care nu au legătură cu realitatea”, ceea ce intră sub incidenţa prevederilor din decretul privind instituirea stării de urgenţă.

El se referă la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind redeschiderea şcolilor într-o provincie franceză, gest soldat cu numeroase îmbolnăviri de coronavirus, precum şi la acuzaţia lansată de preşedinte la adresa PSD şi a liderului partidului Marcel Ciolacu conform căreia adoptarea tacită a proiectului referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc este rezultatul unei înţelegeri cu premierul ungar Viktor Orban.

„Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgenţă a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidenţial nr. 195/2020. Acest site a publicat în mod repetat informaţii complet false sau care nu au legătură cu realitatea”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE invocă o declaraţie a preşedintelui din 27 aprilie legată de oportunitatea deschiderii şcolilor în România, în care acesta face „o serie de afirmaţii false şi neadevărate”, referitoare la faptul că în Franţa, într-o provincie, s-a deschis experimental şcoala şi experimentul nu a decurs foarte bine, pentru că după puţine zile, zeci de elevi au fost testaţi pozitiv şi mai mulţi dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă” 

„În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franţa aşa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educaţiei din Franţa, Agnès Longueville (sursa). În consecinţă, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinţi sau bunici, precum şi în rândul elevilor şi profesorilor”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

El mai declară că, în data de 29 aprilie 2020, „site-ul presidency.ro publică declaraţia aceluiaşi Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înţelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României (sursa)”.

„Această afirmaţie gravă nu este acoperită de nicio dovadă şi nu face decât să inducă panică în rândul populaţiei şi să incite la ură faţă de o minoritate etnică din România, precum şi la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic. Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informaţii false sau / şi care nu corespund adevărului (sursa), site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanţa site-ului presidency.ro”, conchide liderul ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite