Tăriceanu îi cere lui Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să-l demită pe ministurl Agriculturii, Achim Irimescu, după ce plenul Parlamentului a adoptat moţiunea simplă care îl viza.

„Este de interes, şi este un semnal foarte putenric pentru premierul Cioloş, care ar fi trebuit să îl demită pe ministrul Agriculturii”, a spus Tăriceanu, precizând că trebuia să facă acest lucru chiar dacă nu există o obligaţie formală în acest sens, pentru incapacitatea acestui ministru de a gestiona câteva elemente fundamentale, precum acordarea subvenţiilor pentru agricultură, potrivit news.ro.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a arătat că se impune demiterea ministrului pentru modul în care a gestionat problema subvenţiilor. „Nu cred că putem, din considerente de imagine, să mai aşteptăm ca această atitudine şi inacţiune la Ministerul Agiculturii să continue. Fac apel către premier să ia măsurile care se impun, ştiu că şi el este nemulţumit, iar Parlamentul a dat un semnal”“, a mai spus Tăriceanu. 

Deputaţii au aprobat moţiunea simplă, iniţiată de PSD şi ALDE, care îl viza pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Deputaţii PNL s-au abţinut de la vot, liderul partidului Alina Gorghiu arătând că ministrul ar trebuie să demisioneze.

Moţiunea simplă pe Agricultură a fost adoptată, cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” şi 89 de abţineri. Liberalii nu au acordat un vot de susţinere pentru ministrul din Cabinetul Cioloş, ci s-au abţinut de la vot.

„Nu puteam să votăm o moţiune care lăuda acţiunile fostului ministru al Agriculturii. Dacă premierului nu plăteşte în 10 zile subvenţiile pentru  fermieri, vom veni noi cu o nouă moţiune“, a spus liderul grupului parlamentar PNL, Eugen Nicolăescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că, în aceste condiţii, ministrul Agriculturii ar trebui să demisioneze din funcţie. „Când o moţiune trece, e cazul ca ministrul să-şi dea demisia“, a spus Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite