Tăriceanu îi cere lui Cioloş să-i transmită câte persoane au fost interceptate ultimii trei ani şi cât au costat investigaţiile

Tăriceanu îi cere lui Cioloş să-i transmită câte persoane au fost interceptate ultimii trei ani şi cât au costat investigaţiile

Călin Popescu-Tăriceanu şi Dacian Cioloş. FOTO Mediafax

Copreşedntele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis premierului Dacian Cioloş, în calitate de senator, o interpelare în care cere să afle câte interceptări au avut loc în ultimii trei ani, câte au fost în baza unui mandat de siguranţă naţională şi cât au costat aceste investigaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Care este numărul cetăţenilor români cărora le-au fost interceptate şi înregistrate comunicaţiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale în 2014, 2015 şi în 2016 ? Câte interceptări şi înregistrări s-au făcut, pe baza unor mandate pentru siguranţă naţională, în anii 2014, 2015 şi 2016, emise pe numele cetăţenilor români ? Care este costul mediu lunar în anii 2014, 2015 şi 2016 pentru interceptarea telefoanelor şi a calculatoarelor personale ? Care este costul lunar, în anii 2014, 2015 şi 2016, pentru realizarea de stenograme ca urmare a transcrierii interceptărilor ?", sunt întrebările adresate de Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat al Senatului.

Liderul ALDE vrea să afle şi ce măsuri a luat Ministerul Justiţiei pentru a "preveni scurgerea premeditată de informaţii confidenţiale" în spaţiul public, din partea procurorilor, în cazul dosarelor aflate în instrumentare.

Tăriceanu a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că  îi va cere ministrului Justiţiei, Raluca Prună, să explice „cum se fac interceptările în România, cine le aprobă şi câte sunt". 
 
„De la alegerile acestea, sper să înţeleagă oamenii capcanele în care sunt atraşi în fiecare zi, subiecte minore care nu lasă loc unei dezbateri serioase legate de viitorul românilor: ce vor partidele să propună viitorului cetăţenilor? Cu ce vin? Care sunt modalităţile prin care vor să facă o Românie mai bună în care românii să trăiască mai bine? Dar nu numai atât, este vorba în final şi despre un lucru fundamental. Românii, în ţara lor, se simt terorizaţi, se simt înfricoşaţi? Asta este România pe care noi ne-am imaginat-o în urmă cu 26 de ani? De aceea, săptămâna viitoare, am să adresez câteva întrebări ministrului Justiţiei în legătură cu modul în care astăzi se desfăşoară în România interceptările, cine le aprobă, câte sunt, pentru a vedea mai în detaliu această formă de teroare pe care românii au început să o simtă pe pielea lor", anunţa Tăriceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările