Tăriceanu: „Câţi credeţi că nu am avut telefoanele puse sub ascultare?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat convins că serviciile secrete i-au ascultat convorbirile telefonice, criticând şi poziţia SRI cu privire la decizia CCR privind interceptările.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat joi, în timpul unei conferinţe de presă, dacă este convins că a avut interceptate convorbirile telefonice. Răspunsul lui a venit sub forma unei întrebări: ''Câţi credeţi că nu am avut telefoanele puse sub ascultare?''.

''Din moment ce CCR hotărăşte acest lucru, eu cred şi văd un val de plângători pe umerii serviciilor care nu-şi vor mai putea să-şi desfăşoare această activitate nestingherit şi cifrele uriaşe de mandate de ascultare… ne facem o idee asupra faptului că această activitate nu s-a rezumat numai la dosarele de securitate naţională sau anchetele şi demersurile fireşti pe acest subiect, ci au fost cu mult mai extinse. De altfel, se şi vede din scurgerile care s-au petrecut permanent în presă, din dosarele aflate în cercetare'', a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat faptul că oamenii politici au intrat ''în câmpul tactic'' al serviciilor.

La rândul său, celălalt copreşedinte ALDE, Daniel Constantin, a spus că nu are o certitudine că i-au fost ascultate convorbirile telefonice.

''Având în vedere funcţiile pe care le-am deţinut, este posibil. Din câte ştiu, însă, după fiecare mandat de interceptare, persoana care a fost interceptată trebuie să fie anunţată…'', a spus Constantin.

''Şi având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat în România, concluzia este că … este numai o … poveste… asta cu interceptările telefonice, deci este numai o invenţie a noastră, pentru că ele nu s-au întâmplat'', a completat ironic Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a criticat şi poziţia SRI cu privire la decizia CCR.

''Greşit. CCR nu a interzis ascultarea telefoanelor pe mandate de securitate naţională. Greşit fundamental. Ăsta este reflexul unei instituţii nedemocratice, care în ultima perioadă a căpătat o influenţă politică din ce în ce mai mare. Ajung să ne facă serviciile de informaţii agenda în multe locuri, în Parlament, în spaţiul public, prin cei care acţionează în serviciu comandat. Lucrurile devin prea transparente'', a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite