Tăriceanu: „Când eram premier i-am propus lui Antonescu două portofolii de ministru. Îmi e jenă să spun că el m-a marginalizat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în plin conflict cu liderul PNL Crin Antonescu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a explicat care este motivul pentru care el nu ocupă nicio funcţie, asta deşi partidul este la guvernare. Tăriceanu susţine că nu i s-a propus nicio astfel de funcţie cu toate că el şi-a arătat disponibilitatea după alegeri.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că, în conformitate cu Statutul PNL, el este în conducerea partidului, dar fără a avea drept de vot. Acest statut de membru îi este conferit de calitatea sa de fost preşedinte al PNL.

În acest context, Tăriceanu a amintit de relaţia sa cu actualul preşedinte Crin Antonescu, pe vremea când el era premier şi lider al PNL. „Eu lui Antonescu i-am propus două portofolii când eram prim-ministru: Ministerul Educaţiei şi Ministerul de Externe. A refuzat aşa că nu am mai insistat", a precizat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susţine că, în contrapondere, Crin Antonescu nu l-a întrebat niciodată dacă ar dori să îşi asume o responsabilitate. „Eu cred că în cazul meu cineva, dacă aprecia că am o experienţă utilă, mai ales că eu după alegeri am spus că am această disponibilitat să mă pun în serviciul partidului, ei bine, atunci îmi propunea, dar o astfel de propunere nu a venit. Mi-ar fi jenă să spun că Antonescu m-a marginalizat. Faptele vorbesc de la sine.", a precizat Tăriceanu.

Senatorul PNL a explicat că el este un om politic ajuns la un anumit nivel şi tocmai de aceea nu se poate autopropune ca toţi ceilalţi colegi pentru a cere o funcţie. „Am considerat că a mai venit şi rândul altora. Eu am fost premier, preşedinte al PNL. Nu pot să stau să mă autopropun. Dacă cineva îmi considera experienţa utilă, îmi propunea o ofertă", a mai precizat fostul lider al PNL.

„Eu nu am o problemă cu domnul Crin Antonescu, cu persoana lui. Oricine ar fi fost în situaţia asta aş fi pus la fel problema. Eu consider că avem nevoie de alegeri interne în PNL şi acestea ar trebui organizate în 2014 (...) nu exclud o eventuală candidatură atunci, în 2014", a mai spus Tăriceanu.  
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite