Tăriceanu: Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare

Tăriceanu: Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare

FOTO Mediafax

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că dacă preşedintele Klaus Iohannis va respecta Constituţia, nu consideră că suspendarea acestuia ar mai trebui să fie ”prima preocupare”. ”Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solid”, a afirmat Tăriceanu, care a precizat, însă, că lupta împotriva ”statului paralel” va trebui continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, mizeria însemnând toate componentele statului paralel, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare. Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solid”, a spus Tăriceanu, joi seară, la Antena 3.
 
Preşedintele Senatului a afirmat, însă, că lupta cu ”statul paralel” va trebui să continue. 
 
”Dar eu cred că aceste demersuri trebuie să le continuăm. Nu putem să considerăm că dacă a fost demis Codea, dacă a fost revocată Kovesi, gata, s-a rezolvat problema. Eu nu cred că s-a rezolvat”, a mai spus Tăriceanu. 
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3 că subiectul privind suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este "ferm deschis", pentru că amânarea semnării decretului de revocare a şefei DNA, Laura Coduţa Kovesi, nu a fost singurul motiv de suspendare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: