Tăriceanu o atacă pe Ana Birchall: Se visează o Ana Ipătescu a revoluţiei în Justiţie. Pe cine deranjează cu adevărat Secţia specială?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Captură
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Captură

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac asupra ministrului Justiţiei Ana Birchall după ce aceasta a declarat ieri că nu susţine forma actuală a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Tăriceanu a afirmat că social-democrata are un „to do list” de la un stat partener şi că nu-i înţelege „înverşunarea” împotriva Secţiei Speciale.

Călin Popescu Tăricenau o acuză pe Ana Birchall că ar primi ordine de la un stat partener extern şi că „se visează o Ana Ipătescu” a revoluţiei în Justiţie

„Un eveniment produs ieri, în şedinţa CSM, ar merita, cred eu, mult mai multă atenţie, pentru că este de o gravitate extremă şi pune sub semnul întrebării însăşi suveranitatea României. Mă refer la faptul că ministrul Justiţiei, Ana Birchall, nu a putut confirma sau infirma primirea unei liste cu sarcini trasate de către reprezentantul unui stat partener, aşa zisa «foaie de parcurs» de care s-a vorbit chiar oficial. Ana Birchall, care se visează, probabil, o Ana Ipătescu a revoluţiei în Justiţie, a primit o întrebare simplă din partea conducerii CSM: «Există o foaie de parcurs agreată de dvs. pe statul de drept din România?». Răspunsurile ei alambicate de fapt au conturat un răspuns pozitiv”, a notat fostul preşedinte al Senatului.

Mai departe liderul ALDE sugerează că ministrul Justiţiei a primit „to do list” de la un partener extern pentru a elimina Secţia Specială.

„Şi de aici, alte semne de întrebare: înverşunarea dnei.Birchall împotriva secţiei speciale este ”naturală” sau e inclusă pe respectiva ”to do list”? Aşa cum am mai punctat şi cu alte ocazii, e greu de înţeles de ce această secţie era bună când se regăsea la DNA, dar acum, când e independentă, nu mai e bună? Pe cine deranjează cu adevărat această secţie? Cumva pe cei care şi-au făcut un mod de lucru din şantajarea magistraţilor? Dna. Birchall trebuie să ofere urgent explicaţii publice legate de sursa deciziilor sale, pentru că românii au dreptul să ştie dacă mai sunt, încă, o naţiune liberă şi suverană, ori au ajuns să fie guvernaţi de norme impuse din străinătate, peste capul lor”, a notat Tăriceanu pe Facebook.

Atacul acestuia vine în contextul în care Ana Birchall a anunţat, marţi, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister nu susţine funcţionarea în forma actuală a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. „Sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii”, a precizat Birchall.

Vezi şi: Deputatul AKM cere excluderea lui Birchall din partid: Îşi bate joc de voturile date PSD; E ţinută în funcţie de prietenul ei, Klaus Iohannis

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite