Tăriceanu, atac grosolan la Iohannis: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE Călin Piopescu Tăriceanu îi recomandă preşedintelui Klaus Iohannis, după atacul acestuia la adresa opoziţiei ”să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer ci, încă, preşedintele României” şi ”să nu mai ameninţe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu şi nu s-a sfârşit bine pentru el”. Liderul ALDE a remarcat ironic că  preşedintelui ”nu-i prieşte izolarea”.

„Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. Aia buni pot să muncească pentru ţara. Aia răi pot doar să dea sfaturi şi în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu nişte dosare penale”, a reacţionat Tăriceanu.
 
Liderul ALDE susţine că nu e absolut convins că se numară printre politicienii răi şi îi dă câteva sfaturi preşedintelui.
 
”1. Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Führer ci, încă, Preşedintele României. 2. Să nu mai ameninţe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu şi nu s-a sfârşit bine pentru el. 3. Dacă începe cu anchetele, îi sugerez să înceapă cu cei care, în stare de urgenţă, continuă să defrişeze pădurile şi să lase buştenii în curtea unei întreprinderi care pare că are rădăcini adânci la Cotroceni. Alte teme de anchete pot fi achiziţiile făcute de amicii politici ai PNL care aduc măşti de protecţie la preţ de lingou de aur. Sau cum s-a reuşit exportul de muncitori în Germania în plină stare de urgenta”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.
 
El se intreabă de fapt, ce l-a deranjat atât de tare în Hotărârea prin care Parlamentul a încuviinţat decretul de prelungire a stării de urgentă.
 
”In fond, maşina de vot i-a aprobat prelungirea pe toată ţara a stării de urgenţă. Deşi nu era cazul.Cred că l-a deranjat faptul că dăm putere Curţii de Conturi să controleze felul în care s-au făcut achiziţiile publice pe timpul stării de urgenţă. El speră că totul o să rămână îngropat şi multele milioane de euro vor apărea în campania electorală. Probabil că l-a deranjat şi faptul că repunem ordinea firească în relaţia dintre Guvern şi Parlament, iar Dl Orban şi ai lui vor trebui să dea raportul în faţă Parlamentului şi a opiniei publice şi nu în grădină de la Cotroceni”, susţine Tăriceanu.
 
În opinia sa, cel mai tare l-a enervat pe preşedinte decizia Parlamentului de a pune capăt încălcării drepturilor şi libertăţilor românilor, interzicând Guvernului să suspende aplicarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
 
”Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, dl Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo luna şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Citu să fugă din faţa Parlamentului”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat joi un atac dur la adresa opoziţiei declarând că astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste. Iohannis a mai avertizat că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii.

Iohannis a amintit că a făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toţi politicienii să abandoneze discursul demagogic şi să nu încerce să câştige capital electoral din suferinţa oamenilor.

”Este inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenţi din ţară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în Parlament - absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte - condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a întrebat Klaus Iohannis, referindu-se la votul dat în Parlament pentru încuviinţarea stării de urgenţă, parlamentarii impunând condiţii şi obligativităţi pentru Guvern atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi după expirarea acesteia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite