Tăriceanu, atac dur la instituţiile din domeniul Justiţiei: DNA este o instituţie afectată de corupţia puterii. E regretabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a salutat, luni, decizia CCR privind existenţa unui conflict de natura constituţională între Guvern şi Ministerul Public. Mai mult, al doilea om în stat a lansat un atac la DNA, despre care a spus că e o „instituţie afectată de corupţia puterii“.

„În comunicatul CCR se constată o încălcare gravă a principiului separaţiei puterii în stat. CCR consideră că DNA şi arogat atribuţii ep care nu ale are din punct de vedere constituţional. Pentru oportunitatea şi legalitatea proiectelor de lege, OUG şi a hotărârii există două entităţi distincte care pot cenzura aceste acte. Parlamentul e cel care le cenzurează. Din punct de vedere al legalităţii doar CCR poate decide şi nicidecum procuratura“, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă.  

De asemenea, al doilea om în stat a precizat că DNA ar fi făcut un pas în spate luni. „Am observat azi dimineaţă o mişcare tactică menită să înlăture ruşinea care putea plana asupra DNA în urma deciziei Curţii. Au decis clasarea unei părţi din dosar şi trimiterea altei părţi spre Parchet. Acest conflict a fost şi a rămas în continuare să fie soluţionat pentru viitor. Subliniez declaraţia ministrului Justiţiei, că decizia CCR să aibă efect şi pe viitor.“, a adăugat Tăriceanu. 

Nu în ultimul rând, preşedintele Senatului a acuzat DNA de abuz de putere şi de faptul că ar fi afectată de „corupţia puterii“. „Ceea ce s-a întâmplat în România în ceea ce priveşte ancheta OUG cred că e o premieră nedorită. decizia CCR vine să aducă lucrurile în normalitate. Sigur că mă bucur, dar e nefiresc să ne bucurăm de normalitate. Mă bucur că intervenţiile mele succesive pe aceste subiecte politice se dovedesc că au fost corecte.  Ceea ce a făcut DNA poate fi calificat ca un abuz de putere. DNA este o instituţie afectată de corupţia puterii. Instituţia care e chemată să combată corupţia e cea care suferă de corupţia puterii. E regretabil. Sper ca decizia CCR să reglementeze lucrurile pentru viitor“, a mai spus Tăriceanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite