Tăriceanu şi Antonescu s-au contrat pe bugetul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu au poziţii opuse privind bugetul de stat FOTO Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu au poziţii opuse privind bugetul de stat FOTO Adevărul

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a criticat proiectul de buget pregătit de Guvernul Ponta 2, iar preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut să vină cu propuneri concrete.

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că a criticat bugetul în şedinţa Delegaţiei Permanente. 

"Eu am spus foarte simplu că este un buget care nu-mi inspiră optimism şi că mi-aş dori mai mult, pentru PNL, pentru USL, pentru Guvern, pentru ce facem noi pentru ţară şi am subliniat faptul că poate suntem într-un moment politic unic. Nu ştiu dacă în următorii 15-20 de ani România se va mai regăsi în situaţia de a mai avea o majoritate atât de puternică, care să poată să adopte măsuri de reformă abrupte, dar care să aducă consecinţele pozitive în perioada imediat următoare", a susţinut Tăriceanu.

El a mai subliniat că anul viitor este un an electoral, "puţin propice pentru adoptarea unor măsuri de reformă puternice".

Fostul premier a menţionat că măsurile abrupte presupun reducerea cheltuielilor din capitolele bugetare, colectarea eficientă a impozitelor şi combaterea evaziunii fiscale.

Tăriceanu a precizat că ar fi optat pentru o negociere cu oficialii europeni pentru majorarea marjei de deficit bugetar cu 1%, fonduri care să fie folosite pentru dezvoltare.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, că proiectul de buget pregătit de Guvernul Ponta nu poate fi pus în pratică, afirmă surse liberale.

Tăriceanu a afirmat că proiectul de buget ar trebui modificat pentru a nu înrăutăţi situaţia din economie.

Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a invitat pe Tăriceanu să pregătească amendamente la proiectul de buget.

De altfel, Tăriceanu şi-a exprimat rezervele faţă de proiectul de buget la Guvernului Ponta şi la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliuli Naţional Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite