Tăriceanu: "Am convocat CExN. Orice e posibil, înţelegerea cu PSD era condiţionata de succesul lui Geoană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la ieşirea de la întâlnirea liderilor PNL:

"In niciun caz nu trebuie să avem în vedere alegeri anticipate. Acest lucru perturbă necesitatea de stablitate politică care este elementul cheie pentru o evoluţie a ţării. Trebui să găsim alte soluţii.

S-a laut decizia convocării Comitetului Executiv Naţional (CExN), unde vom asculta poziţia oamenilor din teritoriu şi miercuri vom putea să avansăm cu poziţia noastră viitoare.

Noi am avut o înţelegere politică cu PSD pe un proiect politic, din păcate era condiţionatp de succesul candidatul PSD. Ne aflăm într-o altă conjuctură, trebuie să găsim soluţii. E posibilă orice soluţie. Nu vă ascund că va exista un interes al PNL să îşi mentină o poziţie importantă pe scena politică , electoratul nostru doreşte să fie parte la luarea deciziilor şi nu să vadă cum stânga socialistă ia decizii care ii afectează. Trebuie să ţinem cont de acest lucru la deciile pe care le vom lua

O negociere cu PDL nu poate avea loc decât dacă exista un pas procedural îndeplinit: trebuie aceste alegeri să fie încheiate, validate şi sigur că o să pornim o discuţie cu PDL.

Aceasta formulă, PSD-PNL, a fost în interiorul unui proiect pe presupunerea că Geoana va iesi preşedinte. Azi datele problemei sunt cu totul şi cu totul schimbate şi bineînţeles că fiecare partid are un interes electoral propriu , vrem să ne mentinem electoratul şi să ni-l extindem".

Întrebat despre declaraţia lui Crin Antonescu, care a spus că personal exclude orice colaborare cu PDL:  "Eu cred că în această fază este bine să ascultăm şi o pozitie mai largă, organismele statutare a partidului, nu este o conducere unipersonală care să ia în considerare o singură opinie. Este inoportun sa iau o decizie azi"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite