Tăriceanu: ALDE nu se va asocia nici în prezent, nici în viitor cu Băsescu, cum insinuează politruci dornici să inducă derută în electorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintee ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE nu va colabora niciodată cu PMP, partid con dus de fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Nici în prezent şi nici în viitor, numele său sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcţie politică cu Traian Băsescu, aşa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat.  Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilită voinţa majorităţii poporului român, când votul său zdrobitor exprimat la referendumul de demitere din 2012 a fost anulat în mod mai mult decât suspect printr-o erată a Curţii Constituţionale. Noi, liberalii, nu putem uita că părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate este Traian Băsescu. Acum, acelaşi personaj se prezintă în mod ipocrit ca un apărător al Justiţiei şi al statului de drept, în contradicţie flagrantă cu autodenunţul său public făcut nu demult la un post de televiziune”, a arătat copreşedintele ALDE.

Tăriceanu a arătat că Băsescu şi-a omorât toţi partenerii politici. „A avut destul timp ca preşedinte şi rezultatele s-au văzut. Reamintesc naivilor care l-au urmat în PMP că Băsescu şi-a «ucis» toţi colaboratorii după ce s-a folosit de ei în propriul interes. În realitate, Băsescu vrea să-şi creeze un instrument politic cu care să-şi negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate şi a apropiaţilor săi şi cu care, alături de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, să şantajeze şi să ameninţe, aşa cum se vede din ce în ce mai des în spaţiul public”, a mai spus Tăricenau.

Liderul ALDE a mai spus că o posibilă colaborare ar putea avea loc între PMP şi PNL. „Separarea dintre Băsescu şi Blaga, dintre Băsescu şi pdl-iştii care controlează azi PNL s-a produs datorită lui Elena Udrea şi  nicidecum din motive doctrinare. De aceea, cred că PNL nu este un partid izolat, aşa cum afirmă unii, ci are în Traian Băsescu un potenţial aliat cu care împărtăşeşte aceeaşi mentalitate în privinţa democraţiei şi a statului de drept”, mai afirmă Călin Popescu Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu susţine că este oportun ca electoratul să cunoască şi să înţeleagă care este miza cea mare a alegerilor parlamentare, anume alegerea între un stat de drept sau stat mafiot.

”Pentru această miză, lupta se va duce, pe de o parte, între forţele democratice care militează pentru revenirea la statul de drept, la respectarea Drepturilor Omului, la o democraţie reală şi nu mimată, golită de conţinut, iar de cealaltă parte, de forţe nedemocratice, forţe oculte patronate de preşedintele Iohannis care vor să se eternizeze la putere ca să-şi păstreze pârghiile de control cu care să muşamalizeze definitiv toate fărădelegile săvârşite în ultimii 12 ani şi rămase nepedepsite de Justiţie”, spune liderul ALDE. 

Tatonări între Băsescu, Ponta şi Tăriceanu

  Interesele politice pe termen lung şi adversarii de moment îi aduc pe fostul preşedinte Traian Băsescu, pe fostul premier Victor Ponta şi pe preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu în situaţia de a-şi transmite mesaje de tatonare. Astfel, Traian Băsescu a lăsat deoparte apelativele de „pisicuţ“, „dottore“ sau „mitoman“, folosite ani la rândul la adresa lui Victor Ponta, căruia îi prevesteşte acum chiar un viitor politic, şi a trecut la unele mai blânde precum „naiv“. 

O nouă abordare în ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu se observă şi la preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, care, în acelaşi studio România TV, a vorbit mai mult de calităţile pe care le are fostul preşedinte şi mai puţin de ce i-au despărţit în ultimii ani. „Băsescu are defectele lui, dar nu poţi să spui că este prost. E erodat, are experienţă, este foarte mobil intelectual, are multe calităţi pentru politică. El este un tip redutabil în politică, are priză, are încredere“, a arătat Tăriceanu.

În cartea „Cronică de Cotroceni“, fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu, a tratat separat relaţia dintre Traian Băsescu şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, autorii alianţei D.A. dintre PNL şi PDL, din 2004. Săftoiu a povestit că cel care a rupt colaborarea a fost Traian Băsescu, deranjat că Tăriceanu nu îl lăsa să se implice în actul guvernării. „Nu aş fi putut să vă spun atunci de ce Tăriceanu dintr-o dată nu mai era agreat de Băsescu, aş fi spus că relaţia lui Tăriceanu cu Dinu Patriciu, care evident îl deranja extrem de mult pe Traian Băsescu. Ulterior, după ce s-a întâmplat în 2009 şi după ce am văzut ce tip de premier şi-a dorit Traian Băsescu, adică Emil Boc, cineva care să îi recunoască lui – Traian Băsescu - şi puterea executivă, de fapt Tăriceanu, împreună cu PNL, nu îi recunoaşteau această supremaţie executivă. În 2005, Traian Băsescu îşi dorea să aibă un prim-ministru aşa cum şi-l dorea şi cum l-a avut după 2009“, a arătat Săftoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite