Tăriceanu: ALDE e singurul partid liberal din România. PNL a rămas liberal doar cu numele şi îl văd ca pe o „fată în casă a statului paralel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la şcoala de iarnă a TLDE, că ALDE „e singurul partid liberal din România”, iar PNL a rămas doar cu numele. De asemenea, acesta afirmă că PNL este „ca o fată în casa statului paralel”.

"M-am bucurat de participarea foarte numeroasă (la şcoala de iarnă TLDE – n.r.) (..) Cred că există o certă atractivitate din partea tinerilor pentru ideile liberalismului şi pentru ALDE, care e singurul partid liberal din România. Trebuie făcută o distincţie clară între liberalism şi numele partidelor”, a declarat Tăriceanu.

El a afirmat că PNL a rămas liberal doar cu numele şi în prezent îl vede „ca pe o fată în casă a statului paralel”, afirmând că partidul este slab condus, iar frica unor lideri din PNL „îi determină să fie complezenţi”.

“PNL, chiar dacă a rămas cu numele de partid liberal, eu îl văd în momentul de faţă, îmi pare rău să folosesc această expresie, ca pe o fată în casă a statului paralel. Acest lucru îi aduce şi susţinerea, care a ajuns la un nivel critic de 21%. Două partide care aveau 20% fiecare au ajuns să însumeze atât. E reflectarea concretă a slabei susţineri pe care o are modul în care se poziţionează PNL. Sigur că frica unora din lideri îi determină să fie complezenţi, crezând că vor scăpa. Dacă atât îi duce mintea, n-au decât să continue”, a continuat Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite