Tăriceanu acuză că PSD a stat prea mult în defensivă şi că nu a comunicat eficient: Nu pot să sprijin o astfel de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popesc Tăriceanu FOTO Captură
Călin Popesc Tăriceanu FOTO Captură

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că PSD a stat prea mult timp în defensivă, că „nu are viziune” şi că nu a ştiut să-şi comunice eficient realizările economice. Senatorul mai subliniază într-un interviu pentru DC News că Viorica Dăncilă nu a înţeles „această despărţire pe care eu am vrut-o în termeni civilizaţi” şi că a încercat să destabilizeze ALDE pentru a-şi „reface o majoritate pe care a pierdut-o”.

Tăriceanu subliniază că PSD „nu are viziune” şi sugerează că ar exista o înţelegere între Cotroceni şi premier.

„Probabil că este o înţelegere tacită cu Cotroceniul pentru a-i permite lui Viorica Dăncilă să spuravieţuiască ca prim-ministru. Este adevărat că lui Iohannis îî convine să aibă un partid la guvernare cum este PSD-ul în acest moment, cu această imagine proastă din cauza Guvernului şi din cauza prim-ministrului şi cu un candidat în persoana doamnei Dăncilă care nu i-ar pune nici cea mai mică problemă.

Am constat că PSD-ul nu are o viziune, nu-şi doreşte să iasă din această situaţie de defensivă, să ieşim în ofensivă şi nu pot nici eu nici colegii mei să cauţionăm o astfel de guvernare”, a afirmat Tăriceanu într-un interviu pentru DC News.

Preşedintele ALDE a mai afirmat că deşi pe plan economic PSD alături de ALDE „a avut rezultate bune”, social-democraţii nu au ştiut să comunice eficient şi că s-au concentrat prea mult pe domeniul justiţiei.

„Toate analizele converg către aceeaşi constatare. Cu toate că în plan economic a avut rezultate bune, aş spune, şi după cum ştiţi în toată lumea criteriile economice sunt cele care fac cetăţeanul să considere că ţara lui merge într-o direcţie bună sau proastă, ei bine, la noi situaţia este în felul următor, din punct de vedere economic: România a înregistrat în ultimii ani printre cele mai înalte rate de creştere a Produsului Intern Brut, s-au mărit salariile, s-au mărit pensiile, şomajul a scăzut extrem de mult astfel că în momentul de faţă discutăm despre o criză de forţă de muncă şi, totuşi, peste 70% din cetăţeni consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar această constatare am făcut-o de o bună bucată de vreme.

De peste un an şi jumătate. Coaliţia şi Guvernul nu au fost capabile să comunice eficient. Dezbaterea publică a fost deturnată pe teme false precum aşa-zisul asalt asupra justiţiei când, de fapt, ceea ce s-a reuşit a se face este redarea independenţei judecătorilor şi eliminarea influenţei serviciilor de informaţii din actul de justiţie, dar în politică discutăm de percepţii, iar percepţiile devin realităţi”, a mai afirmat Tăricenau.

Vizavi de propunerea PSD pentru şefia Senatului în numele lui Teodor Meleşcanu, preşedintele ALDE o acuză pe Dăncilă că încearcă să-i destabilizeze partidul  şi că reprezintă o încercare „disperată” de a-şi reface majoritatea.

„Doamna Dăncilă nu pare să înţeleagă, totuşi, această despărţire pe care eu am vrut-o în termeni civilizaţi. Toate aceste încercări de a destabiliza partidul, de a-l lua pe dl Meleşcanu şi de a-l folosi în funcţia de preşedinte al Senatului, mi se par că sunt încercări disperate de a-şi reface o majoritate pe care a pierdut-o.  Problema politică majoră nu este însă dl Meleşcanu. Asta este o problemă nesemnificativă, iar în ceea ce priveşte funcţionarea grupului, am discutat deja cu colegii mei şi avem o soluţie”, a adăugat Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite