Tăriceanu: În comunism, aveam binomul Ceauşescu şi Lenuţa. În 2015, am avut binomul Coldea-Codruţa. Avem cele mai multe microfoane pe cap de locuitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În discursul susţinut la Congresul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a criticat din nou, pe un ton foarte vehement, instituţiile de forţă, făcând o paralelă cu regimul comunist. Tăriceanu a susţinut că protestele din luna februarie împotriva Guvernului Grindeanu au fost "o încercare eşuată de lovitură de stat" şi s-a arătat mirat că în România există tineri care o susţin pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Suntem la o răscruce de drumuri. Faptul că astăzi sunt demascate sute de cazuri de abuzuri similare cu cele comise împotriva Marianei Rarinca. Nu garantează că ele nu se vor repeta. În comunism ştiţi că aveam un binom: Ceauşescu şi Lenuţa. în 2015 am fost în pericol să avem alt binom, pe Coldea şi Codruţa”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. O serie de instituţii care trebuiau să combată corupţia au fost chiar ele cuprinse de acest flgel: corupţia de putere. "Statul suntem noi" nu trebuie să fie o mâna de oameni care decid la şpriţ rezultatul alegerilor. Vreau să avem oameni care să aibă libertatea şi curajul care să exercite încrederea acordată de cetăţeni. La începutul anului 2017, am asista la o încercare eşuată de lovitură de stat, după eşecul guvernului tehnocrat. România trebuie să iasă din zodia cătuşelor, din zona abuzului de putere. Suntem statul cu cele mai multe microfoane pe cap de locuitor. Dar nu sunt microfoanele de la Vocea României, ci sunt microfoanele instituţiilor de forţă", a spus Călin Popescu Tăriceanu, în aplauzele delegaţilor ALDE.

Preşedintele Senatului s-a arătat indignat că tinerii şi-au arătat, în stradă, susţinerea faţă de şefa DNA. "Îmi amintesc că în anii 90, tinerii erau cuprinşi de o atitudine feroce binomului din perioada comunistă, adică Ceauşescu şi Lenuţa. Acum am văzut cu stupoare, nu mi-a vent să cred când am văzut mulţi tineri susţinând binoul Coldea şi Codruţa. Ei nu înţeleg, din păcate, pericolul încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor pentru că, spre deosebire de tinerii de la încpeutul anilor 90, nu au trăit experienţa traumatizantă a comunismului”, a precizat copreşedintele ALDE", a mai spus Tăriceanu. 

„Din păcate, avem şi noi responsabilitatea noastră pentru această stare de fapt. Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generaţie de tineri şi am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manevrată şi manipulată fără scrupule. Şi i-au folosit pe aceşti tineri ca masă de manevră”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

În a doua zi a Congresului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu candidează singur pentru şefia partidului. Daniel Constantin şi cei câţiva oameni parlamentari din ALDE pe care îi mai controlează sunt absenţi de la Congres şi aşteaptă ca tribunalul să anuleze alegerile de azi. Ieri, Călin Popescu Tăriceanu şi-a minţit în faţă partidul spunându-le delegaţilor că ALDE a ieşit pe locul trei la alegerile parlamentare, când, de fapt, a ieşit abia pe cinci. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite