Tăriceanu, de 5 X soţ, de 4 X mire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu CARICATURA Vali Ivan
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu CARICATURA Vali Ivan

Senatorul liberal Călin Popescu Tăriceanu a sărbătorit a cincea căsătorie, însă regulile bisericeşti l-au împiedicat pe fostul premier să ajungă încă o dată în faţa altarului.

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu (63 de ani) şi ultima sa cucerire, tânăra  Loredana Moise (34 de ani), şi-au oficializat relaţia astă-vară, însă au sărbătorit evenimentul abia în acest weekend. La doi ani de la divorţul de a patra soţie, Ioana, senatorul a organizat o petrecere grandioasă la Palatul Ghika pentru a celebra căsătoria cu o doamnă mai tânără cu 26 de ani. Faţă de ceremoniile anterioare, Călin Popescu Tăriceanu a spus „Da“ numai în faţa stării civile, nu şi în faţa lui Dumnezeu. Trecut la catolicism în urmă cu mai bine de 10 ani, Tăriceanu nu a mai putut obţine binecuvântarea unui preot, deoarece Biserica Catolică nu permite mai multe căsătorii.

În plus, senatorul liberal nici la ortodoxism nu a mai putut reveni, pentru că s-a căsătorit deja de trei ori într-o biserică ortodoxă, numărul maxim de cununii religioase permis de Patriarhie.  Preotul Eugen Tănăsescu, blogger adevărul.ro, a detaliat dogma creştină. „Biserica Ortodoxă consideră că prima cununie este unică, un act irepetabil. «Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă», aşa spune Scriptura. Însă există şi îngăduinţă din partea Bisericii, care acordă a doua şi a treia şansă, pentru că pot apărea situaţii fireşti, cum ar fi moartea unuia dintre soţi sau divorţul“, a explicat Tănăsescu.

„ETICA ADULTERINĂ ASUPRA VIEŢII“

Conform învăţăturii creştine, fostul premier nu mai are dreptul să poarte verighetă. „Oamenii confundă un lucru: inelul de logodnă, bisericesc, cu simplul inel prin care mirii îşi arată dragostea unul altuia. Domnul Tăriceanu nu mai poate purta inel de logodnă, pentru că şi-a epuizat cele trei căsătorii“, a explicat preotul. Eugen Tănăsescu a mai atins o problemă fierbinte: schimbarea frecventă a partenerului de viaţă. „Cazul domnului Tăriceanu reflectă o situaţie des întâlnită: etica adulterină asupra vieţii. Căsătoria devine numai un spaţiu al refulării plăcerii, nu mai are nimic spiritual. Biserica nu poate îngădui această instabilitate sufletească“, a spus, cu fermitate, preotul Tănăsescu.

NUNTĂ CU SCANDAL

Doi paparazzi au fost reţinuţi ieri-dimineaţă de poliţiştii bucureşteni, după ce ar fi lovit doi cameramani, lângă Palatul Ghika din Bucureşti, unde a avut loc nunta fostului premier. Incidentele au început după ce trei paparazzi din presa mondenă au intrat într-un conflict, la poarta Palatului Ghika, cu doi stewarzi angajaţi la petrecere. Mai exact, unul dintre paparazzi a lovit cu o sticlă în cap un steward, însă conflictul a fost aplanat, după intervenţia poliţiştilor. Ulterior, după plecarea Poliţiei, paparazzi

s-au arătat deranjaţi de faptul că sunt filmaţi şi i-au atacat pe jurnaliştii TV. Doi cameramani, de la Pro TV şi Realitatea TV, au fost loviţi de către agresori şi au rămas fără mai mulţi dinţi. ;

ISTORICUL CĂSNICIILOR

Tăriceanu s-a căsătorit pentru prima dată în 1976, dar a divorţat după numai patru ani. A doua soţie a politicianului liberal a fost Livia, fiica fostului ambasador al României în Israel, Valeriu Georgescu. Cea de-a treia nevastă a fost Cornelia Trântescu. Relaţia cu a patra soţie, Ioana, s-a sfârşit în urmă cu doi ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite