Tanczos Barna, echipa de hochei şi imnul Ţinutului Secuiesc. Ministrul UDMR trebuie demis de urgenţă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos/Cosmin Enache
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos/Cosmin Enache

Au trecut deja doi ani de la celebrul „Jo napot kivanok, PSD!” rostit de Klaus Iohannis, pe un ton scrâşnit, apăsat, cu maxilarul încordat, chiar de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, urmat apoi de unul dintre cele mai dure atacuri lansate de către un şef de stat la adresa principalului partid de opoziţie, social-democraţii fiind acuzaţi nici mai mult, nici mai puţin decât de trădare naţională.

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care se dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor!” a tunat Klaus Iohannis, dând startul unei operaţiuni extrem de complexe de curăţare a Parlamentului României de partidele balama, UDMR fiind o organizaţie (şi nu un partid politic) care a profitat cel mai mult în ultimii 30 de ani de vulnerabilităţile sistemului electoral românesc, reuşind să paraziteze aproape toate alianţele politice care s-au perindat pe la Palatul Victoria.

Între timp, Ardealul a rămas la locul lui, din Parlament au zburat doar balamalele PMP, ProRomânia şi ALDE (riscurile politice pentru eliminarea maghiarilor din Legislativ fiind mult prea mari), iar PSD şi UDMR sunt astăzi principalii aliaţi la guvernare ai PNL. O alianţă extrem de controversată, care a bulversat electoratele celor două mari partide, realizată, însă, cu binecuvântarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Dar, nici contextul politico-militar de la graniţele României nu este unul obişnuit, războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina fiind în continuare în plină desfăşurare. Şi, oricât de mult s-a străduit uriaşul aparat de propagandă al celor două mari partide aflate la guvernare, oricât de mulţi bani au pompat în mass-media pentru a justifica necesitatea unei astfel de alianţe în vremurile tulburi, de război, pe care le traversăm, iată, un ministru UDMR, print-un gest scandalos, a reuşit să facă praf toată această naraţiune, destul de neconvingătoare, totuşi, dar elaborată cu foarte multă migală şi cu implicaţii financiare foarte mari.

Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, nu doar că a asistat impasibil, fără să schiţeze nici un gest de delimitare, la afrontul adus de hocheiştii naţionalei, majoritatea de etnie maghiară, care au sfidat tricolorul şi România, cântând "imnul Ţinutului Secuiesc" la meciul cu Ungaria, dar, onor ministrul, a găsit de cuviinţă să urmărească partida de hochei chiar din mijlocul galeriei Ungariei.

Foarte probabil, băieţii de la SRI şi SIE, fiind ocupaţi cu chestiuni guvernamentale mai urgente, cum ar fi, de plidă, avizarea investiţiilor non-UE în România, au uitat să îl informeze pe domnul Tanczos Barna că este ministru în guvernul României. Deci, tribuna unde ar fi trebuit să meargă pentru a urmări meciul de hochei dintre România şi Ungaria era cea a României. Sau, poate, domnul Tanczos Barna, deşi este ministru în guvernul generalului Nicolae Ciucă, răspunde la comenzile altui guvern, de pildă, cel de la Budapesta şi serveşte culorile altui drapel, nu pe cele ale tricolorului românesc.

Nu mai este nici un secret că, deşi a condamnat invazia rusă din Ucraina, Viktor Orban nu l-a condamnat explicit pe Vladimir Putin pentru ofensiva militară, declarând că „Noi nu vom ceda presiunii pentru a extinde sancţiunile la petrolul şi gazul rusesc”. Mai mult, Orban s-a delimitat şi de cei care au condamnat atrocităţile comise de armata rusă în oraşul ucrainean Bucha, susţinând că „noi trăim într-o epocă de manipulare masivă”.

Deşi liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-a felicitat pe Vickor Orban pentru victoria în alegerile parlamentare de la începutul lunii aprilie, acesta nu a suflat, până în acest moment, niciun cuvânt referitor la poziţiile controversate adoptate de liderul de la Budapesta în chestiunea războiului din Ucraina. Nu ştim dacă Nicolae Ciucă sau Klaus Iohannis au făcut presiuni pentru o delimitare a UDMR de poziţia adoptată de regimul de la Budapesta faţă de Vladimir Putin. Însă, cu siguranţă, Viktor Orban a făcut presiuni pentru a obţine un gest de susţinere din partea UDMR. Astfel că, prezenţa ministrului Tanczos Barna în mijlocul galeriei Ungariei poate fi interpretată şi ca un semnal de sprijin dat de UDMR Budapestei. Un joc extrem de pericols făcut de ministrul Mediului.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aspirant la fotoliul de preşedinte al PSD, a condamnat ferm intonarea imnului „Ţinutul Secuiesc” de către hocheiştii naţionalei, calificându-l drept un „Gest infam. Un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”. Însă, Grindeanu este doar vicepremier în guvern. Puterea este la generalul Nicolae Ciucă. Care trebuie să-l demită de urgenţă pe ministrul Tanczos Barna. Altfel, se poate trezi că unii miniştri bagă ţara în război de partea Rusiei. Şi el este ultimul care află acest lucru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite