Talentatul şi perfidul domn Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunosc că pentru o clipă m-a păcălit cu limbajul mieros, iertător şi plin de iubire creştină. Victor Ponta, căci despre el este vorba, a scris o minunăţie de text pe Facebook, ca replică la un pamflet dur al colegei mele Ramona Ursu de pe adevarul.ro.

„Să vă bucuraţi de viaţă şi de tot ceea ce vă este drag şi apropiat de suflet! Este tot ceea ce la urez din convingere celor care în aceste zile se lasă iar copleşiţi de ură, frustrări, patimă şi dorinţă oarbă de răzbunare!”, a scris atât de frumos, încă din primele fraze, fostul prim-ministru. Ce poţi să replici la un aşa îndemn? Să te gândeşti că timp de zece ani, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Victor Ponta, politicienii de frunte ai României au sădit sămânţa urii în fiecare dintre noi? Că au udat-o zi de zi ca să fie siguri că o să încolţească? Că ne-au întors unii împotriva altora numai ca să stea ei la putere şi să învârtească afaceri? La naiba cu toate gândurile astea! Talentatul domn Ponta este cu totul alt om după ce colega mea i-a urat „să crape în puşcărie“: „Îi urez Doamnei Ramona Ursu (şi celor care au trăiri la fel de negative) să descopere alte sentimente – dar pozitive: iubire, toleranţă, compasiune, iertare! Sunt sigur că o să o facă mult mai fericită decât URA care o domină acum.”

Cât de frumos o spune acum domnul Ponta, cel care în 2014 îşi punea colaboratorii să-l atace pe Klaus Iohannis pentru că nu are copii şi nu e creştin ortodox. Dar, recunosc, chiar şi cu aceste amintiri din trecutul arogant al domnului Ponta, m-a mişcat postarea sa de pe Facebook. Am uitat şi tot ce face şi ce zice prietenul lui cel mai bun, Sebastian Ghiţă, pe ecranul televiziunii personale. Cum îşi calcă în picioare adversarii, fără pic de milă creştinească. Toate astea sunt de domeniul trecutului, mi-am zis, domnul Ponta s-a schimbat. Şi am crezut asta până la ultima frază a textului său.

Apoi, totul s-a dat peste cap. Talentatul domn Ponta a devenit perfidul domn Ponta. Toată pledoaria lui pentru iubire şi toleranţă s-a transformat în cea mai ticăloasă formă de manipulare posibilă. În ultima frază şi-a dat arama pe faţă. După ce ne-a sedus vorbindu-ne despre iertare şi sentimente frumoase ne-a băgat de-a dreptul în politică: „Dar deja URA şi ameninţările au devenit politică de stat - şi cred că mesajul nu este atât pentru mine cât pentru toţi cei care, pe 11 decembrie, vor mai avea curaj să voteze PSD sau ALDE ! Viitorul sună foarte rău pentru România!” Un fel de dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine, dai în clasa muncitoare... Cât de arogant să fii ca să te identifici cu toţi alegătorii PSD? Cât de manipulator să fii ca să aduci în discuţie interviurile pe care Klaus Iohannis sau Dacian Cioloş le-au acordat ziarului Adevărul, ziar la care scrie Ramona Ursu, dar să nu pomeneşti nimic despre interviurile pe care le-au acordat aceluiasi ziar Liviu Dragnea, preşedintele PSD, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, tot din PSD, sau Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD? Credeţi că perfidului domn Ponta îi pasă de aceste adevăruri? Nici vorbă. El le transmite oamenilor care susţin PSD că partidul e El. Că un pamflet împotriva lui este împotriva fiecărui om care votează PSD.

Manipulare demnă de epoca stalinistă. Aşa că obţine rapid ceea ce şi-a dorit: un val de injurii şi jigniri la adresa colegei noastre postate imediat sub articolul în care acest Arsenie Boca al politicii vorbeşte despre iubire. Scuze simpatizanţilor lui Arsenie Boca pentru comparaţie.

P.S. Colega mea Ramona Ursu este un om bun. Eu aşa o ştiu. Nu poate să dorească răul cuiva cu adevărat. Critică dur, virulent uneori, dar este un om corect. Îmi cer scuze eu dacă, uneori, textele sale au rănit sentimentele unor oameni. Ea e de principiul că răul din societatea românescă nu poate fi scos decât cu bisturiul. Nu e timp de pansat răni şi de pus diagnostice drăguţe.

Aveti mai jos comentariile prietenilor domnului Victor Ponta la postarea sa despre articolul Ramonei Ursu:

image
image
image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite