Tactici PSD la USR. Partidul lui Barna ilustrează situaţia şcolilor cu toalete în fundul curţii folosind imagini din Lituania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO USR / Facebook
FOTO USR / Facebook

După ce în urmă cu câteva săptămâni PSD era criticat că se folosesşte de fotografii din alte ţări pentru a se lăuda cu realizările din România, acum USR-ul s-a folosit de o tactică asemănătoare. Partidul condus de Dan Barna a publicat o fotografie din Lituania pentru a prezenta situaţia şcolilor cu toalete în fundul curţii din România şi de a ataca guvernarea social-democrată.

„În Buda-Brăeşti, satul unde a murit înecat un copil de trei ani, fosa septică era acoperită cu o bucată ruginită de tablă. Sibiu, Botoşani, Vaslui, Bistriţa Năsăud, Vrancea, Teleorman, Dâmboviţa completează lista judeţelor unde, în ultimii ani, alţi copii au murit în acelaşi mod tragic.

Guvernul PSD nu este în stare să furnizeze nici cele mai de bază condiţii pentru a funcţiona şcolile! În 2020, când vom fi la guvernare, construirea toaletelor în fiecare şcoală va fi prioritatea noastră. Bani sunt destui. Trebuie doar să ajungă la guvernare oameni cinstiţi care să nu fie rupţi de realitatea din ţara noastră. Guvernarea penalilor a eşuat”, se arată în mesajul USR de pe 16 aprilie.

Postarea partidului a venit împreună cu o imagine, care potrivit Liberatatea, este cumpărată de pe un site de fotografii stock, înfiinţat în 2009 de un ucrainean. Conform informaţiilor de pe site, fotografia a fost realizată de un fotograf lituanian, diferenţa fiind plăcuţa pe care scrie „toaletă copii”. De asemenea, de pe depositphotos.com mai reiese că fotografia a fost cumpărată de USR, ea având descrierea -„Latrină dublă într-un sat. Toalete vechi, rustice din lemn”.

FOTO Libertatea

toaleta usr poza stock

În urmă cu câteva săptămâni, PSD era criticat că se foloseşte de poze din alte ţări pentru a se lăuda cu „realizările” sale. Spre exemplu, gara din Târgu Mureş, modernizată „la standardele vestului Europei”. Fotografia e de fapt din Ucraina. Social-democraţii s-au mai lăudat cu suprafeţele irigate din Canada, medici din Africa de Sud sau bătrâni din Germania.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite