Tactica generalului Oprea în negocierile cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea încearcă să obţină câteva locuri eligibile pentru UNPR pe listele PSD, însă Liviu Dragnea nu pare dispus să mai continue alianţa cu progresisţii, spun surse din PSD pentru „Adevărul“. Decizia finală se va lua sâmbătă, la Consiliul Executiv Naţional al partidului. Ruperea de PSD ar însemna sfârşitul politic al UNPR, formaţiune care abia intră în marja de eroare în măsurătorile sociologice.

Gabriel Oprea, liderul UNPR, susţine că e gata să candideze pe cont propriu în cele două rânduri de alegeri din 2016, însă nu este decât o tactică de negociere cu PSD, după ce social-democraţii sunt foarte aproape să se dezică de „interesul naţional“. Surse politice din PSD au confirmat pentru „Adevărul“ că între Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea se duc ultimele negocieri, iar Oprea nu vrea să pară slab în faţa liderului PSD. „Voi discuta cu Liviu Dragnea. Suntem doi oameni responsabili, corecţi unul faţă de celălalt. Fie că vom candida împreună, fie vom candida separat. Dacă vom merge singuri, vom avea canduidaţi redutabili care îşi vor câştiga voturile. Dacă vom merge cu PSD ne vom implica cu toată forţa şi resursele pentru un număr cât mai mare de voturi“, a spus şeful UNPR care aşteaptă să vadă concluziile Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD de sâmbătă, zi în care social-democraţii decid soarta alianţei.

Un lider al PSD a tradus vorbele generalului: „Gabriel Oprera încearcă să obţină câteva locuri pe listele noastre. E frustrant pentru el. În toamnă, când UNPR asigura majoritatea, Oprea cerea 50 de locuri. Acum Dragnea îi dă maximum 20, dacă i le mai dă şi pe alea“. Preşedintele UNPR le-a atras atenţia, voalat, celor de la PSD, că separarea de UNPR ar duce la pierderea de voturi şi la intrarea în Opoziţie a PSD-ului după alegerile din noiembrie 2016. „Nu e un secret pentru nimeni că alianţa care obţine cel mai mare număr de voturi dă premierul. PSD şi UNPR înţeleg că orice vot contează, dacă se vrea în continuare guvernarea“, a mai punctat Oprea. „ Trebuie să ne gândim bine dacă Oprea ne poate aduce ceva în plus. Eu cred că ne trage în jos, dar vom decide sâmbătă, la CExN“, au mai spus sursele din PSD.

Pentru a da un plus de încredere membrilor de partid, Oprea a anunţat şi un obiectiv îndrăzneţ pentru cele două rânduri de alegeri. „Vrem ca, indiferent de modul în care vom candida, UNPR să obţina minim 10% din voturi. Poate părea un obiectiv ambiţios, dar mizăm pe aleşii noştri locali şi pe echipa puternică din teritoriu“, a conchis Oprea după ce a invocat şi „armata“ sa de peste 500.000 de membri de partid.  În toate soindajele de opinie, UNPR abia prinde marja de eroare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite