Sute de mii de săraci vin la Bucureşti să apere de justiţie o clică de bogaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar doi dictatori mai organizează astăzi mitinguri de susţinere: Kim Jong-Un şi Liviu Dragnea. N-am mai auzit prin alte capitale de astfel de adunări. Sute de mii de oameni sunt aduşi, mai cu bâta, mai cu zăhărelul, să demonstreze lumii întregi...  ce? Că un lider este susţinut de 0,5% din populaţia României? Doar o minte întunecată poate crede că îi este utilă o astfel de acţiune.

Stima noastră şi mândria, Liviu Dragnea, Romaniaaaaa...

Omul nostru, Liviu Dragnea, se încadrează perfect în descrierea: atunci când puterea cade pe umerii unuia nepregătit filosofic pentru ea, derapează în paranoia, grandomanie, mitomanie. Omul vrea să fie adulat de sute de mii de oameni, pentru a se simţi bine. Este boala de care suferă toţi dictatorii. Alte merite nu au, lumea civilizată îi tratează cu dispreţ, şi atunci vor să-şi impună prestigiul prin intermediul a sute de mii de oameni necăjiţi care urlă lozinci la comandă. Ca pe vremea lui Ceauşescu.

Numai că mitingurile astea sunt şi cu riscuri mari. A simţit-o şi Ceauşescu, pe propria piele. Şi alţi dictatori, care acum nu mai sunt. Au rămas doar doi, în întreaga lume. Până şi chinezii şi ruşii au priceput că nu le aduce vreun  folos.

Sute de mii de săraci vin la Bucureşti să apere de justiţie o clică de bogaţi

Sunt două partide aflate la putere, care au guvernul, parlamentul, primarii, şi totuşi au nevoie de un miting împotriva abuzurilor din justiţie. Aşa ceva e greu de înţeles. Realitatea esta alta. Sunt reclamate abuzuri în justiţie doar când e vorba să fi cercetaţi şi judecaţi înalţi demnitari ai statului. Pentru furturi din bugetul de stat. Nu am auzit din gura demnitarilor să acuze justiţia în cazul unor persoane simple, fără funcţii. Năstase, Dragnea, Mazăre, Mitrea, Sova, Darius Vâlcov, Viorel Hrebenciuc, Bunea Stancu, Nicusor Constantinescu, Constantin Nicolescu, Vlad Cosma, Ion Prioteasa, Marian Neacşu şi încă o liotă lungă de demnitari PSD au fost abuzaţi de justiţie? Din ce bani şi-au făcut Dragnea şi ceilalţi palatele în care locuiesc? Din salarii de bugetari? La întrebarea aceasta să-şi răspundă, în orele lungi ale drumului până la Bucureşti, cei care vin la miting. „Abuzurile” sunt acte de justiţie care se petrec în orice ţară civilizată. De multe ori încheiate cu achitări. Justiţia nu e matematică şi magistraţii nu sunt îngeri. Mai greşesc şi ei. Dar de aici până a dori ca în România să funcţioneze o justitie doar pentru căţei, nu pentru dulăi, e cale lungă. Sunt zeci de magistraţi care au ajuns în puşcărie trimişi de colegii lor pentru greşeli sau spăgi. Magistraţii îşi fac curăţenie în propria ogradă, şi aşa este normal. Ce abuzuri? Că nu lasă şefii politici să fure din bugetele statului, că le aplică şi lor legea?

Prostia organizatorilor: nu înţeleg că în lumea de azi totul se află

Reţelele de socializare, posturile tv şi site-urile vor fi pline de informaţii privind mobilizarea la miting, de interviuri acordate de participanţi. Care îi vor discredita şi mai mult pe organizatori. Oboseala şi disconfortul participanţilor la miting, şi ale bucureştenilor blocaţi în drumurile pe care le au de făcut, vor ridica un val de ură împotriva organizatorilor. Care se va vedea la vot. Românii nu mai sunt proştii din fundul Africii, sau cei de acum 30 de ani, cum mai speră şefii coaliţiei de guvernare. Au văzut, trăit şi înţeles multe. Chiar dacă acum participă la miting din frica de a nu-şi pierde locul de muncă, nu înseamnă că uită acest calvar. Îşi vor aduce aminte de el în ziua votului. Când îţi ia Dumnezeu minţile, rămâi doar cu prostia din cap.

Curios cum nu mai există persoane lucide în PSD, care să priceapă neajunsul şi costurile unui astfel de miting. A mai existat în România un dictator care organiza mitinguri de susţinere. Şi a sfârşit-o prost.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite