Sute de cetăţeni care au semnat pentru campania „Fără penali“, convocaţi de un primar PSD pentru a da declaraţii. USR ameninţă cu plângeri penale

Sute de cetăţeni care au semnat pentru campania „Fără penali“, convocaţi de un primar PSD pentru a da declaraţii. USR ameninţă cu plângeri penale

Foto: USR

Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman (PSD), i-a convocat pe cetăţenii care au semnat pentru campania USR „Fără penali în funcţii publice“ să confirme că  semnăturile le aparţin. „Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduşi de infractori“, susţine USR.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman, exercită presiuni asupra celor 588 de cetăţeni care au semnat listele #FaraPenali.

Semnatarii iniţiativei sunt convocaţi la sediul primăriei (vezi imagine stânga) şi puşi să dea o declaraţie scrisă că au semnat acele liste.

Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduşi de infractori.

În faţa acestui abuz reamintim semnatarilor DREPTURILE pe care le au:

• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primeşte o contestaţie scrisă.

• Nimeni nu poate fi forţat să dea o declaraţie împotriva propriei voinţe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoaşterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestaţie.

• Cetăţenii care sunt constrânşi sau şantajaţi să scrie sau să semneze diverse declaraţii sunt rugaţi să ne contacteze de urgenţă pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârşesc astfel de fapte", arată mesajul postat pe pagina Fără Penali în Funcţii Publice. 

USR a postat un video în care doi membri ai partidului sunt bătuţi, în comuna Dârmăneşti, judeţul Argeş, de primarul PSD Emilian Ciolan şi daţi afară din instituţie. Potrivit declaraţiilor USR, cei doi reprezentanţi mergeau la primărie pentru a depune semnăturile adunate în campania „Fără penali în funcţii publice”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: