Susţine Paleologu legalizarea prostituţiei? Candidatul PMP, întâmplare inedită: „Într-o seară o prostituată a fugit după mine pe Magheru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidenţiale, a vorbit la Adevărul Live despre problema prostituţiei şi reţelelor de proxenetism. Mai mult, acesta a dat detalii despre poziţia referitoare la ideea lansată de Traian Băsescu, legalizarea prostituţiei.

„Rolul meu în campanie nu e să explic ce spune domnul Băsescu. Dar e adevărat că această problemă e trată într-un mod cu totul ipocrit în România. Ne facem că nu vedem această problemă. E o ipocrizie absolut dezgustătoare. Stăm cu capul în nisip ca un struţ şi negăm realitatea. Realitatea e că prostituţia e omniprezntă în România. La colţul străzii, unde stau eu pe Armenească, e un grup de prostituate. În fiecare zi le văd pe acolo. Proxeneţii sunt prin jur, poliţiştii trec şi nu zic nimic. E foarte neplăcut pentru locuitorii din zona în care stau.“, a declarat Paleologu la Adevărul Live, întrebat ce părere are de ideea legalizării prostituţiei în România, lansată de preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu.  

„Pe de altă parte, România e cel mai mare furnizor de prostituţie în UE. E dramatic. Oare mai putem spune ca sloganul PSD din 2014 «Mândri că suntem români», când suntem primii la prostituţie. Cred că propunerea lui Băsescu are cel puţin meritul onestităţii, a unei sincerităţi de a discuta problema. Vor veni alte propuneri.

Nu pot să uit un moment foarte emoţionat, trist, din perioada în care eram deputat. Cred că era în 2011. Mergeam într-o seară pe o stradă, pe Maria Rosetti, colţ cu Magheru, şi a fugit cineva după mine. Era o tânără prostituată care mi-a zis: Domnul Paleologu, faceţi ceva pentru noi ca deputat! Am înţeles suferinţa lor că sunt exploatate de proxeneţi. Sunt nişte suflete pe care nu le poţi abandona aşa. Ca ambasador m-am confruntat cu problema asta: cu femei aduse din România şi obligate să se prostitueze. Reţelele de proxeneţi trebuie distruse. În ultimii ani lumea interlopă a făcut progrese formidabile. Ştiţi de când?  De când nu se mai pot asculta telefoanele de la decizia CCR. Reţelele de proxeneţi sunt în floare“, a completat candidatul PMP la prezidenţiale.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite