Suspendarea PUZ-urilor pentru 5 sectoare a fost adoptată. Nicuşor Dan: Mulţumesc consilierilor PNL şi USR-PLUS că au rezistat presiunilor şi ameninţărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan FOTO Facebook

Nicuşor Dan şi partidele care îl susţin pe primarul general, PNL şi USR-PLUS, au reuşit să treacă la vot proiectele de hotărâre pentru suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele 2, 3,4, 5 şi 6, pentru o perioadă de 12 luni. Edilul le-a mulţumit partenerilor din Consiliu că au rezistat „presiunilor şi ameninţărilor”.

„Este un moment de cotitură în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană în Bucureşti. Le mulţumesc consilierilor PNL şi USR-PLUS că au rezistat presiunilor şi ameninţărilor care au venit. Sunt mândru că fac parte din această administraţie. În sfârşit Bucureştiul e condus de o autoritate publică”, a declarat Nicuşor Dan imediat după ce a avut loc ultimul vot pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal pentru Sectorul 6. 

Coaliţia formată din PNL şi USR-PLUS a reuşit să treacă la votul din Consiliulul General al Municipiului Bucureşti toate cele cinci proiecte de hotârâre privind suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6. 29 de voturi au fost „pentru” la fiecare proiect de suspendare de PUZ, în timp ce în tabăra celor care s-au împotrivit, votul a oscilat, Pe lângă consilierii social-democraţi au votat „împotrivă” şi o parte din consilierii PMP.

Reamintim că iniţial Nicuşor Dan voia o suspendare pentru 24 de luni, în timp ce PNL a solicitat pentru trei luni. În urma mai multor negocieri între Nicuşor Dan, USR-PLUS şi PNL s-a ajuns la varianta de 12 luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite