Surse. Cum vrea PNL să fie împărţiţi prefecţii la negocierile cu PSD şi UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu urmează să meargă la marea împărţire cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos
Florin Cîţu urmează să meargă la marea împărţire cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos

Conducerea extinsă a PNL a discutat mandatul de negocierii pe care liderii partidului îl vor avea la negocierile cu PSD şi UDMR privind prefecţii. PNL va cere reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu în fiecare judeţ în care au şi şefia CJ, însă sunt şi anumite excepţii.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis mandatul de negociere al liberalilor care merg la şedinţa Coaliţiei, pe tema algoritmului de împărţire a prefecţilor. Liberalii vor ca în judeţele în care au preşedintele Consiliului Judeţean să aibă şi prefect. 

Însă nu în toate. Potrivit surselor „Adevărul”, exceptate de la această regulă vor fi organizaţiile care au dat câte un ministru în Guvernul Ciucă. De exemplu, organizaţii ca Suceava, Alba sau Prahova ar fi excluse de la împărţirea acestor funcţii. Aşadar, este căutată o echilibrare a împărţirii funcţiilor. În organizaţiile de unde provine un ministru PNL automat va fi un prefect PSD sau UDMR, acest lucru fiind aplicabil şi în cazul celorlalte formaţiuni.

Varianta liberalilor va trebui acceptată şi de PSD şi UDMR în şedinţa de astăzi, nefiind clar dacă partenerii din Coaliţie vor fi de acord. De asemenea, acolo unde sunt doi subprefecţi, adică în majoritatea judeţelor, aceştia vor fi unul de la PNL şi unul de la PSD. 

PSD are dreptul la 21 de prefecţi, PNL la 17, iar UDMR la patru.

Citeşte şi:

Pensiile speciale ale aleşilor locali, monedă de schimb pentru mobilizarea electoratului. Veniturile, amânate de la an la an. Cum s-a ajuns aici

Rareş Bogdan: Sunt două variante de lucru pe prefecţi, încă nu am ajuns la o concluzie

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite