Cine sunt noii miniştri PSD. Dragnea: Nu mai merg la Cotroceni. Am stat cu mâna întinsă până când am amorţit. Iohannis să nu se mai refere niciodată la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PSD a găsit înlocuitorii pentru cei trei miniştri demisionari, Ministerul Dezvoltării regionale urmând a fi preluat de Paul Stănescu, cel al Transporturilor urmează să fie Felix Stroe, iar la Fonduri Europene, Marius Nica.

UPDATE Liviu Dragnea, şeful PSD Tensiuni între mine şi Mihai Tudose nu au fost. Au fost discuţii cu Mihai Tudose, am descoperit lucruri noi. Nu mai vreau să merg la Cotroceni, şi nu este un moft. Nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Îl rog să nu se mai refere niciodată la PSD. Dacă vrea să se refere la PSD, să se înscrie în PSD, să devină membru PSD. Cred din ce în ce mai mult că preşedintele Iohannis nu rămâne neimplicat politic. (...) Îmi pare foarte rău, nu mai am încredere. Rugăminte şi pentru doamna purtător de cuvânt - să nu mai facă conferinţe de presă în care să se refere la PSD, ce e bine şi ce nu e bine să facă PSD. Vrea să îşi spuna părerea, semnează o adeziune şi se înscrie la noi. Am stat cu mâna întinsă până când am amorţit“, a spus Liviu Dragnea referitot la relaţia cu preşedintele Iohannis. 

CITEŞTE ŞI

Cine este Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor. Considerat noul baron al Constanţei, are o stradă care-i poartă numele

Cine este Paul Stănescu, baronul din Olt numit de PSD în locul lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării Regionale

BIOGRAFIE Marius Nica: apropiat al Rovanei Plumb, a mai deţinut conducerea Ministerului Fondurilor Europene în Guvernul Ponta

UPDATE Premierul Mihai Tudose: „Ce am avut de spus, am spus, ce am avut de făcut am făcut“, a declarat premierul când a fost întrebat dacă ar mai putea exista remanieri. 

De asemenea, acesta a precizat şi faptul că Sevil Shhaideh a fost numită consilier de stat, actele fiind făcute încă de joi dimineaţa. Tudose a subliniat că nu sunt probleme cu această numire, din moment ce Shhaideh nu mai lucrează direct cu Bruxelles-ul.

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Am prezentat colegilor propunerile pentru miniştri: Paul Stănescu va fi ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepremier, Felix Stroe - ministru la Transporturi, Marius Nica - ministru delegat la Fonduri Europene. Au fost votaţi în unanimitate. Cu o excepţie, Nicu Bănicioiu a votat împotrivă în cazul lui Paul Stănescu

De asemenea, am votat ca Rovana Plumb să preia şefia Comisiei pentru afaceri europene, iar chestor la Senat va fi Adrian Ţuţuianu. 

La ALDE a fost o decizie politică. Am discutat cu ei. La PSD nu e vreo frustrare în cazul lui Viorel Ilie. 

O să facem o întâlnire informală cu miniştrii pentru chestiuni legate de guvernare şi pentru evaluarea secretarilor de stat. Le-am dat tema încă de la Suceviţa.

UPDATE Senatorul Adrian Ţuţuianu a anunţat că noii miniştri sunt: Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării regionale, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor şi Marius Nica la Ministerul Fondurilor Euopene. Cei trei miniştri au fost vadlidaţi şi de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

UPDATE PSD le-a găsit celor două ministre demisionare noi funcţii. Rovana Plumb ar urma să primească şefia Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, iar Sevil Shhaideh funcţia de consilier de stat, potrivit stiripsurse.ro, care citează surse politice. 

UPDATE Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, ar avea prima şansă să ocupe portofoliul de la Transporturi, potrivit unor surse politice. 

UPDATE ALDE rămâne fermă pe poziţii: Viorel Ilie să rămână în Guvern. În caz contra, coaliţia de guvernare ar fi în pericol, potrivit unor surse politice. 

UPDATE Un alt nume vehiculat pentru portofoliul Fondurilor Europene este Marius Nica, potrivit unor surse politice. Nica a mai fost ministru al Fondurilor Europene în timpul guvernării Ponta. 

UPDATE În cursa pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale a intrat şi Paul Stănescu, senator PSD apropiat de Liviu Dragnea. Acesta a condus timp de mai mulţi ani CJ Olt, fiind unul dintre oamenii cu influenţă în PSD. 

UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a fost decalată cu o oră. Aceasta va începe la 13.00. 

UPDATE Liderii PSD şi ALDE se întâlnescu de la ora 10.00, principalul subiect fiind legat de menţinerea lui Viorel Ilie ca ministru în Guvernul Tudose. Joi, Călin Popescu Tăriceanu a precizat faptul că „nu DNA face guvernul“ şi că ALDE îl sprijină pe Ilie. 


Mai multe nume au fost propuse în şedinţa Comitetului Executiv al PSD pentru a intra în Guvernul Tudose, în urma remanierii: Marcel Ciolacu la Ministerul Dezvoltării Regionale, în timp ce Gabriel Vlase a fost propus pentru Transporturi. Ciolacu e deja vicepremier fără portofoliu în Guvern, în timp ce Vlase ar ajunge ministru, după ce la negocierile pentru ultimele două guverne a fost mai mereu prezentat ca o opţiune pentru portofoliul Apărării 

De asemenea, potrivit Realitatea TV, Mihaela Popa a fost propusă la Fonduri Europene.

Ofertat cu o funcţie de ministru a fost şi ex-premierul Sorin Grindeanu. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că încercarea atragerii lui Grindeanu în echipa Tudose s-a încercat încă de miercuri dimineaţă. Funcţia propusă: ministru al Dezvoltării Regionale. De la acesta nu a venit niciun răspuns concret. Contactat pentru a confirma propunerea venită din partea echipei Tudose, Grindeanu sublinia miercuri că vrea să stea „departe de vulcanul de la Bucureşti“ şi că nu infirmă sau confirmă dacă i s-a propus un loc de ministru.  

Ulterior, Realitatea TV a prezentat faptul că lui Grindeanu i s-ar fi propus Fondurile Europene, dar a refuzat. 

Decizia finală în ceea ce priveşte cei trei noi miniştri va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de vineri, care va începe la ora 12.00. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite