Surse. Cine vor fi cei doi miniştri UDMR. Ce portofolii vizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, liderul UDMR
Kelemen Hunor, liderul UDMR

Tanczos Barna şi Cseke Attila au cele mai mari şanse să ajungă miniştri din partea UDMR, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Tanczos Barna vizează Ministerul Agriculturii, în timp ce colegul său Attila Cseke ar fi interesat de portofoliul comunicaţiilor. Kelemen Hunor nu va face parte din Guvern.

Senatorul UDMR Tanczos Barna e de profesie economist. A ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii între 2010 şi 2012. E la al treilea mandat de parlamentar. Cseke Attila bifează al patrulea mandat de parlamentar UDMR. A fost ministru al Sănătăţii în timpul guvernării Boc.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a cerut la negocierile pentru formarea noului guvern o clauză împotriva traseismului parlamentar, susţin sursele citate. În primă fază, PNL şi USR PLUS au respins propunerea, pe motiv că nu are acoperire constituţională. În final, cele trei partide au ajuns la un acord. UDMR e singura formaţiune din legislatura 2016-2020 care nu a pierdut niciun parlamentar.

Negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR pentru formarea noului guvern s-au blocat chiar din prima zi. Motivul: şefia Camerei Deputaţilor, râvnită atât de Ludovic Orban (PNL), cât şi de Dan Barna (USR). După mai multe ore de discuţii, liderii celor două partide n-au ajuns la niciun acord. „Am împărţit doar cafeaua şi mâncarea“, a declarat pentru „Adevărul“ unul dintre liderii prezenţi la negocieri. De ce e o miză atât de importantă şefia Camerei Deputaţilor?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite