Surse. Scandal în USR-PLUS după retragerea lui Vlad Voiculescu din postul de viceprimar al Capitalei. Ce îi reproşează şi ce nouă propunere vor contestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în viitorul Guvern, se retrage din funcţia de consilier general şi implicit la postul de viceprimar al Capitalei pe care ar fi urmat să-l ocupe, afirmă surse politice pentru Adevărul. Membrii USR cer propunerea lui Ciceală, nu a unui consilier necunoscut, care a ocupat poziţia a 17-a pe listă şi care e preferat doar pentru că e din PLUS.

UPDATE Pe grupurile interne ale USR-PLUS e mare scandal pe tema retragerii lui Vlad Voiculescu din cursa pentru viceprimar. Concret, lui Voiculescu îi este reproşat că nu rămâne să lupte pentru Bucureşti, ci alege să plece ca ministru. 

De asemenea, un al doilea motiv e legat de faptul că pentru funcţia de viceprimar nu e propusă o persoană mai vizibilă şi despre care se ştie că ar fi potrivită. Astfel, numele înaintat e Ana Maria Ciceală, consilier cu experienşp. În schimb, pentru a respecta înţelegerea USR-PLUS, funcţia îi e dată unei persoane aflată pe locul 17. 

***

Vlad Voiculescu ar putea alege să meargă pentru un post de ministru al Sănătăţii în viitorul Guvern PNL-USR-PLUS-UDMR, mai arată sursele citate.

În locul lui Vlad Voiculescu, USR-PLUS îl va susţine pe Horia Tomescu pentru funcţia de viceprimar al Bucureştiului. Acesta a fost abia pe locul 17 pe lista USR-PLUS pentru Consiliul General al Capitalei, ultimul eligibil. La finalul alegerilor locale din luna septembrie, Vlad Voiculescu anunţa că nu are de gând să renunţe la funcţia de viceprimar pentru o funcţie de ministru.

Al doilea post de viceprimar ar urma să revină liberalului Stelian Bujduveanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite