Surse. Viorica Dăncilă a anulat o vizită externă ca să rămână în ţară săptămâna viitoare, când PSD pregăteşte ordonanţa de urgenţă pe Codul penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anulat pe ultima sută de metri vizita din Oman, programată la începutul săptămânii viitoare, invocând situaţia politică internă, au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul“. Guvernul va adopta, zilele viitoare, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legislaţiei penale, care va anula condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea, susţin surse politice.

Vizita premierului Viorica Dăncilă în Oman era programată pentru intervalul 24-26 iunie. „Erau puse la punct toate detaliile. Premierul s-a răzgândit pe motiv că urmează o săptămână politică agitată şi a anulat vizita în ultimul moment, mai exact vineri, deci cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecare“, susţin sursele citate. 

Conducerea PSD se va reuni săptămâna viitoare cu scopul de a mandata Guvernul să adoptate o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codrului penal şi a Codului de procedură penală, după modelul Ordonanţei 13, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“. 

Miercuri este programat şi votul pentru moţiune de cenzură depusă de PNL.

La începutul lunii mai, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, spunea, în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, că se lucrează la un turneu al premierului Viorica Dăncilă în Arabia Saudită, Quatar, Kuweit, Oman şi Emiratele Arabe Unite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite